Appartementen Giessenpoort nu met overbruggingskrediet

7 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is een bekend dilemma: u ziet een prachtige woning maar u hebt uw eigen woning nog niet verkocht. Wat nu? Die unieke kans voorbij laten gaan? Of: het risico nemen van dubbele woonlasten? Dankzij de met consumenten- en makelaarsverenigingen ontwikkelde Overbruggingsgarantie, hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. De koper kan dankzij de Overbruggingsgarantie met een gerust hart een nieuwe woning aankopen. Dubbele woonlasten worden door de verkoper voor maximaal één jaar gecompenseerd. De garantie biedt de koper financiële zekerheid en extra verkooptijd voor de eigen woning. Ook dit laatste is een groot voordeel want als de verkoop niet onder tijdsdruk staat, leidt dat meestal tot een beter verkoopresultaat.

De verkoper van De Giessenpoort biedt haar laatste 8 appartementen aan met één jaar Overbruggingsgarantie. De Overbruggingsgarantie compenseert de eventuele dubbele woonlasten van de koper tegen een vast percentage van 2,5% van de koopsom op jaarbasis. De makelaar regelt voor u de uiteindelijke vastlegging van de Overbruggingsgarantie bij de notaris. De notaris zorgt na afloop van de garantieperiode voor de formele afhandeling en uitbetaling van het garantiebedrag aan de koper (zie rekenvoorbeeld). De kosten van de overbruggingsgarantie zijn, zowel voor de verkoper als de koper, € 395,-- (inclusief BTW).

Om een en ander te verduidelijken geven we hier een voorbeeld bij een koopsom van € 250.000,-. De overeengekomen termijn van de Overbruggingsgarantie bedraagt een jaar. Het maximale garantiebedrag bedraagt € 6.250,-, namelijk 1 jaar x 2,5% van € 250.000,-. Dit bedrag van € 6.250,- wordt bij de overdracht door de notaris in depot gehouden en geserveerd voor de afwikkeling van de Overbruggingsgarantie. De verkoper verkoopt zijn of haar huis vier maanden later voor een goede prijs. De eigendomsoverdracht vindt twee maanden later plaats bij de notaris die dan ook de Overbruggingsgarantie afwikkelt. In dit voorbeeld wordt het garantiebedrag dus berekend over zes (vier plus twee) maanden. Het garantiebedrag is dus 6/12e jaar x 2,5% van 250.000,- = € 3.125,-. Van het depot van € 6.250,- keert de notaris het garantiebedrag van € 3.125,- aan de koper uit, in maandelijkse termijnen, als netto-compensatie voor de dubbele woonlasten. Het restant (ook € 3.125,-) en de rente is voor de verkoper. Per saldo heeft de woning van de koper dus € 246.875,- gekost.

Kijk voor uitgebreide informatie en de meest gestelde vragen op www.overbruggingsgarantie.nl of vraag uw makelaar om meer informatie.

advertentie
advertentie