Digiborden voor het voortgezet onderwijs

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Directeur Hans van Putten van Rabobank Hardinxveld-Giessendam reisde woensdag persoonlijk af naar 'De Hoven' om symbolisch digitale schoolborden aan de Calvijn en het Willem de Zwijgercollege te 'overhandigen'.

Directeur Klaas van der Ham van C.S. De Hoven, locatie Calvijn en vestigingsmanager Christel de Graaf - Bragt van het Willem de Zwijger College waren zeer in hun nopjes met het geschenk van de bank. De Graaf - Bragt: ,,Veel leerlingen die van de basisschool komen, zijn al aan zo'n bord gewend. In het voortgezet onderwijs zijn de borden nog minder vaak te vinden in de lokalen. Wij vonden als scholen voor voortgezet onderwijs een welwillend oor bij de zogeheten Klankbordgroep van Rabobank Hardinxveld-Giessendam."

Klaas van der Ham is evenzeer verheugd met de borden. ,,Wij hebben al een aantal lokalen met deze borden uitgerust. Je merkt dat ze goed aansluiten bij de huidige tijd. De docenten kunnen er hun lessen enorm mee verlevendigen. Het is leerzaam, boeiend en effectief. Op deze manier wordt de leerling steeds actiever betrokken bij het eigen leerproces."

Tijdens de feestelijke overdracht gaven leerkrachten en leerlingen van de scholen een presentatie, waarin werd getoond hoe zij kunnen werken met de digitale schoolborden.

advertentie
advertentie