Statenleden kritisch over windmolenbesluit

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Statenleden van de CU/SGP, VVD en CDA hebben kritisch gereageerd op het besluit van Gedeputeerde Staten om groen licht te geven voor de realisatie van windmolens in het Groene Venster. De fracties hebben GS inmiddels schriftelijk om opheldering gevraagd.

Statenlid Henk van Dieren van ChristenUnie-SGP: ,,De reserves die er bij Provinciale Staten over dit onderwerp zijn, zijn Gedeputeerde Staten wel bekend. Toch is de toestemming voor de bouw van windmolens gegeven voor er overleg met ons is gepleegd. Terwijl onze fractie ernstige bezwaren heeft tegen bouw van windmolens in het Groene Hart.”

Waarom heeft GS nu vrijstelling verleend en heeft ze niet gewacht op de behandeling van de uitwerking van de Merwedezone in Provinciale Staten, wetend dat in Provinciale Staten grote reserves bestaan ten opzichte van het plaatsen van windmolens in het Groene Hart? Kan Gedeputeerde Staten alsnog beslissen haar besluit op te schorten totdat Provinciale Staten zich hebben uitgesproken? Heeft inmiddels overleg plaatsgevonden met de Minister van VROM over inpasbaarheid van windturbines in het Groene Hart? Zo ja, wat is haar standpunt? Zo neen, waarom niet? Wat zijn de gevolgen wanneer Provinciale Staten bij de vaststelling van de uitwerking van de Merwedezone en/of de Nota Wervelender zullen besluiten om die zoeklocatie voor windmolens niet om te zetten naar een definitieve bestemming in toekomstige Provinciale Structuurvisie? Op deze vragen willen wij graag een antwoord hebben."

De fracties hopen op uitstel van het besluit totdat dit thema is behandeld in de Provinciale Staten.

advertentie
advertentie