Toppers kijken elkaar in de ogen

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De tweede periode is aangebroken en daardoor stonden de toppers tegenover elkaar bij schaakvereniging De Giessen. Kasper Euser en Tim Schakel gingen fel van start waarbij een spannende stelling ontstond. Kasper kwam echter met een plotseling remiseaanbod dat Tim naar eigen zeggen niet kon weigeren. Het vuurwerk bleef derhalve achterwege. Jaco Vonk boekte een overwinning op voorzitter Eddy Korevaar. Eddy offerde op klassieke wijze zijn toren voor een paard in de Siciliaanse opening, maar wist het ging passend vervolg te geven. Jaco kon de dames ruilen waarna hij in het eindspel het beslissende gaatje vond. Bert van Hees won fraai van Wim Koutstaal en staat inmiddels op de vierde plaats.

Opnieuw een topper in de twaalfde ronde van de interne competitie, ditmaal tussen kampioen Kasper Euser en Jaco Vonk. De Caro-Kann kwam op het bord waarbij Kasper een pion offerde voor actief spel. Jaco probeerde zijn pion actief te verdedigen en dat lukte aardig. Kasper won uiteindelijk de pion terug, maar Jaco kreeg daardoor de mogelijkheid om middels een stukoffer een gevaarlijke aanval op te zetten. Hij durfde het stukoffer niet aan en één zet later kon Kasper de rijen weer sluiten. Jaco nam vervolgens het zekere voor het onzekere en dwong via zetherhaling een remise af. Eddy Korevaar speelde een goede partij tegen Chris Tromp die weinig kans kreeg. Gerard de Gans zit in een goede reeks en via een overwinning op Henk van Houwelingen staat hij bijna in de top 10. Ook Gijs Bos doet het goed. Hij kwam achter te staan tegen Cees van der Straaten, rechtte daarna zijn rug en wist de overwinning naar zich toe te trekken.

Het eerste team van De Giessen wist in de uitwedstrijd tegen HarMoNie uit Harmelen haar eerste punt te pakken. Captain Wim Koutstaal scoorde in de late uurtjes de gelijkmaker. Het tweede team speelde een week eerder een uitwedstrijd tegen Vianen 2, maar kon geen potten breken. Slechts vier remises werden behaald: 6-2. Tot slot wisten de Regiohakkers ook hun derde wedstrijd te winnen in de Promotieklasse van de SGS. Ditmaal werd Hoogland verslagen met 5-3. Van SC De Giessen wisten Eddy Korevaar, Lemmy Schakel en Jaco Vonk te winnen. Kasper Euser speelde remise en Tim en Milly Schakel moesten de eer aan de tegenstander laten.

advertentie
advertentie