Nieuwe dienstregeling busvervoer

10 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De nieuwe dienstregeling voor de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden gaat zondag 13 december in. Naar aanleiding van tips en reacties van reizigers en overheden is een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Een nieuwe lijn is toegevoegd en de routes van een aantal lijnen zijn aangepast in het kader van de (toekomstige) HOV-structuur in de Drechtsteden (HOV= Hoogwaardig Openbaar Vervoer). Naast deze wijzigingen wordt wederom de focus gelegd bij verbetering van de rijtijden en aanpassen van het vervoer aan de vraag. Dit laatste kan gezien worden als aanpassen van het voertuigtype en de frequentie.

Belangrijke wijzigingen zijn bijvoorbeeld het inzetten van grotere (of gelede) bussen op de lijnen van en naar Utrecht en de uitbreiding van het aantal ritten in de spits van en naar Rotterdam. Daarnaast wordt 13 december de ontsluiting van de kernen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht sterk verbeterd. Een nieuwe lijn is geïntroduceerd om meerdere inwoners van Dordrecht van en naar het station en centrum te kunnen brengen.

De complete dienstregeling is tevens te vinden op arriva.nl. Daarnaast zijn busboekjes verkrijgbaar bij de Arriva Store in Gorinchem en Dordrecht. Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt.

advertentie
advertentie