Alzheimer Café in Gorinchem

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas verzorgen dinsdagavond 12 januari een ontmoetingsavond in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg, op het terrein van het Beatrix Ziekenhuis. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 uur tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. ,,Het is vaak moeilijk om te gaan met mensen met dementie omdat ze soms onrustig zijn en er geen gespreksmogelijkheden meer zijn. Je voelt je onthand. Als praten niet (meer) mogelijk is biedt een uitgestoken hand uitkomst."

De informatiestand van Alzheimer Nederland is iedere bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Bel voor vragen over dementie de Alzheimer-telefoon 030-6567511 of kijk op www.alzheimer-nederland.nl. Meer informatie: Irma C. van Milt-Bethlehem (Alzheimer Afdeling Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden): 078-6180289. E-mail: miltbeth@hetnet.nl.

advertentie
advertentie