De Koperen Knop open op Tweede Kerstdag

12 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Museum De Koperen Knop is op Tweede Kerstdag open van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie Damast past uitstekend bij deze gezellige tijd van het jaar. Het museum is ingericht in kerstsfeer, met onder andere gedekte tafels. En wie in deze tijd behoefte heeft aan wat meer beweging kan vanuit het museum twee wandelingen maken: de Tiendwegroute en een rondwandeling via Giessen-Oudekerk. Beide routes zijn verkrijgbaar in het museum.

Tegenwoordig is er rondom de dagelijkse hoofdmaaltijd weer aandacht voor het dekken van de tafel. Eeuwen achtereen werd hiervoor in de deftige kringen damast gebruikt. Daarover gaat de expositie van dit moment. Maar bezoekers zullen ook ervaren dat damast veel meer toepassingen kende en kent. Bij de expositie hoort een speurtocht voor de jeugd, over textiele voorwerpen in het voorhuis van het museum.

Het voorhuis, maar ook de koffiekamer en de museumzolder zijn getooid met kerstversiering. In de mooie kamer staat een schitterende kerstboom en de grote tafel voor het raam is gedekt met damast en een schitterend servies. Het is feest in De Koperen Knop. Juist door deze extra toevoeging valt ook de rest beter op en is het interessant om eens nader te bekijken wat er allemaal te zien is.

In de koffiekamer zijn de gebruikelijke consumpties verkrijgbaar. Ter gelegenheid van de tijd van het jaar is er ook warme chocolademelk met slagroom, glühwein en erwtensoep met worst.

Natuurlijk is er een wandeling door de museumtuin te maken. Wie wat verder wil kan een rondje door Giessen-Oudekerk maken of de Tiendwegroute proberen. De beide routes zijn in het museum verkrijgbaar.

Museum De Koperen Knop is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op Tweede Kerstdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. In het museum zijn ook leuke publicaties en kleine cadeautjes te koop. Wie meer wil weten kijkt op www.koperenknop.nl of belt naar 0184-611366. Het museum is gevestigd op Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam, Binenndams 6.

advertentie
advertentie