Nipt verlies van Hardinxveld tegen koploper Stedoco

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Nadat de competitie voor Hardinxveld enkele weken had stilgelegen door afgelastingen moest de ploeg afgelopen zaterdag aan de bak voor de uitwedstrijd tegen Stedoco. Dat het tegen de ongenaakbare koploper in Hoornaar zwaar zou worden voor het team van trainer Ton Heijstek stond bij voorbaat wel vast. Hardinxveld beet zich goed vast in de thuisclub, die een duidelijk veldoverwicht had maar de Sluiswegbewoners in de slotfase toch nog erg dichtbij zag komen.

Voor de nog ongeslagen koploper uit Hoornaar lijkt de competitie een hobbel die 'even genomen moet worden' op weg naar de eerste klasse. Hardinxveld bleek zich deze middag toch niet zomaar bij die suprematie neer te willen leggen. Bij de eerste hoge bal maakte de invallende doelman van Stedoco een onzekere indruk, maar daarvan profiteerde Hardinxveld in het vervolg van het duel te weinig. De thuisclub dicteerde de wedstrijd en speelde met combinaties steeds weer een man vrij waardoor het voor Hardinxveld meer een kwestie van tegenhouden werd.

De al eerder ongrijpbare John Wijnbelt ontsnapte op de vleugel en bediende met een voorzet de opgekomen Peter van der Heijden die met een strak schot laag in de hoek 1-0 aantekende. Nog maar halfweg de eerste helft liep Stedoco verder uit. Een scherpe schuiver voorlangs het doel werd door Danny den Haan in zijn poging de bal weg te werken in eigen doel gegleden. Ondanks die tegenslag bleef Hardinxveld proberen vanuit een gesloten organisatie met spaarzame uitvallen het Stedoco het zo lastig mogelijk te maken. Hardinxveld zocht op die manier met 2-0 achter de kleedkamer op.

De ploeg van Sportshop André Vlot kwam er in de tweede helft beter uit tegen Stedoco, dat dacht de wedstrijd uit te kunnen spelen door de bal rond te laten gaan. Met nog ruim een half uur op de klok zorgde Wouter Romeijn voor de aansluitingstreffer door een vrije trap buiten het strafschopgebied hard in de kruising te jagen. Uit de 2-1 stand putte Hardinxveld moraal en doken Leon Kazen en Richard Zwakhals steeds vaker naast Nick van der Woude op voor het doel van Stedoco. Het geblesseerd uitvallen van Richard Zwakhals was in die zin een tegenvaller maar werd opgevangen met de komst van Stefan Kant als extra aanvaller.

De angst sloop er in bij de thuisclub die het tempo uit de wedstrijd haalde om Hardinxveld niet aan aanvallen toe te laten komen. Door de stand bleef de spanning volop aanwezig maar Stedoco had teveel kwaliteit in huis om de nipte voorsprong nog weg te geven. De ploeg van trainer Ton Heijstek leverde naar vermogen een goede prestatie en hield de wedstrijd boeiend tot het laatste fluitsignaal maar moest zich uiteindelijk toch neerleggen bij de verdiende 2-1 overwinning voor de thuisclub.

Hardinxveld blijft door dit resultaat de laatste plaats delen met Wilhelmina’26 en speelt volgende week zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop de inhaalwedstrijd uit bij Sliedrecht.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken, Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Robert Bezemer, Leon Kazen, Wouter Romeijn, Johan Kazen, Richard Zwakhals (70’Stefan Kant), Nick van der Woude.

advertentie
advertentie