Wethouder vraagt aandacht voor Millenniumdoelen en 50plusnetzhz.nl

13 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Zes lokale hulporganisaties die actief zijn op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, hebben gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente zich te melden in het kader van de Millenniumdoelen. Hardinxveld-Giessendam is Millenniumgemeente en wil zo een bijdrage leveren aan het realiseren van de acht Millenniumdoelen.

Door Wil Sommeijer

De gemeente heeft hiervoor een bedrag van 30.000 euro uitgetrokken. Wethouder Teun Sluimer vertelde tijdens het persgesprek dat een verdeling onder de aanmelders zal plaatsvinden, waarbij het overigens niet zeker is dat alles wordt uitgegeven. ,,De activiteiten van de lokale organisaties moeten passen in de millenniumdoelen en in de subsidieverordening.” Voor eind december 2009 krijgen de organisaties te horen met welk bedrag hun aanvraag zal worden gehonoreerd. Wethouder Sluimer benadrukte dat zich nog steeds organisaties die aan de uitgangspunten voldoen, kunnen melden. Deze week verschijnt als bijlage in Het Kompas een special over Internationale Samenwerking en de Millenniumdoelen waarin ook aandacht wordt besteed aan de zes projecten.

50plusnetzhz.nl

Verder vroeg Sluimer aandacht voor de pas gelanceerde regionale website 50plusnetzhz.nl. Deze site is speciaal ontwikkeld voor de 50-plussers in de regio. Zij kunnen zich gratis aanmelden en in contact komen met leeftijdgenoten, om samen op pad te gaan of iets te doen. Het Nationaal Gezondheidsinstituut (NIGZ) heeft de landelijke website 50plusnet opgezet en heeft ondertussen al 23.000 deelnemers. Op de site kunnen mensen die behoefte hebben om met anderen iets te doen, zoals een dagje uit, theater- of museumbezoek, een hobby delen of gewoon een wandelingetje maken, contact leggen. Deelname is geheel gratis.

advertentie
advertentie