Klassenverschil tussen Vriendenschaar en SDO

14 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het duurde even voordat het klassenverschil in de stand zichtbaar was, maar uiteindelijk wist Vriendenschaar de bezoekers van SDO zaterdag zonder al te veel inspanning te verslaan: 19-14.

Na het pijnlijke gelijkspel van vorige week tegen koploper Avanti stond voor de bloemenploeg van Evert Houtriet de wedstrijd tegen de gedoodverfde degradant SDO op het programma. Op papier een makkelijke opgave, maar de praktijk blijkt nogal eens weerbarstig te zijn voor Vriendenschaar tegen dergelijke tegenstanders. De thuisploeg kampte vanaf het begin met wat stroef draaiende aanvallen, maar Bert Verspuij behaalde in de eerste helft een bijna honderd procent score op zijn vrije ballen.

Dankzij de ruimtes die SDO weggaf kwam Vriendenschaar gemakkelijk tot scoren in de loop van de eerste helft. Dit resulteerde uiteindelijk in een 12-6 ruststand. Na rust dacht Vriendenschaar dat de wedstrijd gespeeld was. De ploeg had moeite om zich te concentreren. SDO kreeg verdedigend wat meer ruimte en kwam zelfs terug tot 14-11. Op dat moment was het Mees van de Waal van Dijk die twee keer achter elkaar wist te scoren. In twee mooie aanvallen wist Menno Kop tot de allerlaatste seconde van de schotklok de rust te bewaren. Twee keer kreeg Van de Waal van Dijk op het laatste moment de bal en evenzoveel keer wist de routinier te scoren. De veilige marge was hersteld en in een rustig tempo werd de wedstrijd uitgespeeld.

Door de overwinning bezet Vriendenschaar de derde plaats op twee punten van de koplopers Antilopen (Leusden) en Avanti (Pijnacker). Zaterdag speelt Vriendenschaar de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Rust Roest in Eindhoven.