Slagerij Van Prooijen is trots op nominatie

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Slagerij/Worstmakerij Jaap van Prooijen op het adres Buitendams 3 is genomineerd voor de titel ’Worstenmakerij en Traiteur 2010’. ,,We waren er een aantal malen heel dichtbij en nu is het gelukt”, constateert Jaap van Prooijen met voldoening. ,,Ook voor de medewerkers is dit de kroon op het werk. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van De Gildeslager op 18 januari 2010 in Vianen. Natuurlijk is het spannend, maar voorlopig concentreren we ons vooral op de drukke weken die voor ons liggen.”

Door Ria Scholten

,,We zijn lid van de vakgroep De Gildeslager, een landelijk samenwerkingsverband met zelfstandige kwaliteitsslagers die zich extra onderscheiden als ambachtelijke worstmakers. Vakmanschap staat bij de aangesloten bedrijven voorop”, vertelt Jaap. ,,Onze winkel is bezocht door keurmeesters die een aantal producten hebben meegenomen die op een andere locatie zijn beoordeeld op een aantal criteria zoals smaak, kleur en vaktechnische aspecten. Ze werden tevens door TNO aan een inspectie onderworpen. Hierbij is puur gekeken naar de hygiëne en de aanwezigheid van bacteriën. Van de kleine tweehonderd aangesloten slagers zijn er tien genomineerd voor de titel.”

,,We zijn beoordeeld in de artikelgroepen vleeswaren, worst, kant-en-klaar maaltijden en soepen.” Kun je een paar van de gekeurde producten noemen? ,,Boerenachterham, roomleverworst, boterhamworst, rookworst, Zeeuws spek, Brabantse metworst, lasagne en erwtensoep”, somt Jaap op. ,,Met vrijwel alle producten zaten we (bijna) op de maximale score van 100 punten.”

Tijdens het gesprek gaat de telefoon voortdurend. Veel mensen plaatsen nu al hun bestelling voor de feestdagen. ,,Geheel volgens de landelijke trend kiezen veel van onze klanten voor de traditionele rollade of een gourmetschotel. Daarnaast is er veel vraag naar onze versgemaakte maaltijdsalades”, vertelt Jaap. ,,We verkopen echter ook wild en gevogelte. Vooral de kalkoendijen zijn échte hardlopers.” Hij glimlacht om de beeldspraak. De slagerij heeft verder een ruim assortiment patés van een gerenommeerde Belgische patébakker. ,,De snijdpaté komt uit onze keuken en wordt naar eigen recept gemaakt”, meldt de slager tot besluit. ,,Voor onze andere kerstspecialiteiten verwijs ik graag naar onze advertentie in deze krant én onze website www.slagerijvanprooijen.nl, waarop ook een aantal leuke recepten te vinden is.” De winkel is telefonisch bereikbaar via 0184-612196.

Foto-onderschrift: Voor Jaap van Prooijen en zijn team is de nominatie de kroon op het werk.

advertentie
advertentie