De Bourgondiër doet zijn naam alle eer aan

15 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Het zijn drukke weken voor Berry Bresser en zijn medewerksters. Zijn delicatessenwinkel De Bourgondiër aan de Peulenstraat 166 staat helemaal in het teken van de komende feestdagen. Een extra stimulans om er met elkaar flink tegenaan te gaan is het onlangs behaalde certificaat van het Vakcentrum Kaas- en Delicatessenwinkels van Nederland. Het toch al uitgebreide assortiment is in de maand december aangevuld met bijzondere kazen en heerlijke patés. Het merendeel van de salades komt uit de eigen keuken, waaronder de zalm/ei salade waarin verse gerookte zalm is verwerkt.

Door Ria Scholten

De gevel van de De Bourgondiër ziet er knus en sfeervol uit en dat is binnen niet anders. De vitrines liggen boordevol met delicatessen die er niet alleen heerlijk uitzien maar ook van uitstekende kwaliteit zijn. ,,We hebben onverwacht bezoek gekregen van twee keurmeesters van het Vakcentrum die de winkel op een aantal punten hebben beoordeeld. Voor het onderdeel versheid en conditie van onze producten zijn we beloond met de maximale score van tien”, meldt Berry met enige trots. ,,Op dit punt stel ik niet alleen zeer hoge eisen aan mezelf maar ook aan mijn vier medewerksters. Veder is onder andere gekeken naar hygiëne en assortiment.”

In de winkel vindt de klant een flink aantal soorten Nederlandse en buitenlandse kazen, patés, handgeschepte salades, tapenades en versgebrande noten. Heerlijke vleeswaren zoals honingham, vers gebraden rosbrief en Bourgondisch gebraden gehakt komen uit de keuken van Berry en vormen een vast onderdeel van het assortiment. ,,De keuze in buitenlandse kazen is in deze periode letterlijk om van te watertanden. Blue Stilton met port en Shropshire Blue met whisky zorgen voor een bijzondere noot. Heel lekker is de Cironé, een harde Zwitserse bergkaas die in eerste instantie wat zoetig smaakt, maar een pittige nasmaak heeft. Een echte hardloper is de gevulde brie, waar veel klanten écht voor terugkomen. De bekende Franse witschimmelkaas is heerlijk gevuld, maar het recept geef ik liever niet prijs”, laat Berry lachend weten.

,,Helemaal van deze tijd zijn de tapenades, waarvan we er vijf in ons assortiment hebben. Heel lekker is de combinatie oude kaas/basilicum. De absolute topper is de bospaddenstoelentapenade. Verder verwacht ik nog een aantal mooie kerstpatés in verschillende smaken. Een mooi kaasplateau kan de kroon zijn op een heerlijke kerstmaaltijd.” Heb je een suggestie voor de lezers? ,,Als je met zes personen aan tafel zit, is een plateau met vijf kaasfamilies een goede optie. Hierbij kun je denken aan een witschimmelkaas, een roodgewassen korstkaas, een blauwaderkaas en een harde kaassoort. Een lekker stukje geiten- of schapenkaas maakt het plaatje compleet. Ook voor een goede fles wijn of port kunnen de mensen bij ons terecht. Special voor de kerst is het assortiment uitgebreid met een aantal extra mooie soorten”, vertelt Berry enthousiast. De winkel is telefonisch bereikbaar via 0184-617035.

Foto-onderschrift: Met trots toont Berry Bresser het onlangs behaalde certificaat.

advertentie
advertentie