College wint race tegen klok

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

,,Enthousiasme van ondernemers draagt bij tot een goed ondernemersklimaat, maar ook aan de bestuurskracht van de gemeente. Onze fractie is verheugd over het actief inspelen op de nog maar kort geleden in werking getreden bedrijven investeringszone wet, het bereikte resultaat en de gepeilde draagkracht,”, gaf Cees Pille (CU) aan. Benhard van Houwelingen (T@B) was iets gematigder. Hij wilde de stemming bij de ondernemers die in januari zal plaatsvinden afwachten. De T@B ging overigens wel akkoord.

Raad tevreden met verordening De Peulen H’VELD-G’DAM - ,,Het was een race tegen de klok om het nog dit jaar te realiseren. Anders zou het een jaar opschuiven”, zei wethouder Theo Boerman tijdens de bespreking van de verordening Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) bedrijven terrein De Peulen. Het racen werd gewaardeerd, want er was tijdens de raadsvergadering brede instemming en tevredenheid.

Door Wil Sommeijer

Joop Kuipers (PvdA) vond het een goed initiatief en goede investering in de toekomst. ,,Het overgrote deel van de ondernemers is content met de revitalisering van het terrein, dat blijkt ook uit de 200.000 euro die zij mee willen investeren daarin.” Kuipers zag het als een groeimoment voor meer mogelijkheden, zoals het ondersteunen van bedrijven en bedrijfsterreinen.

Ook Jasper de Jong (SGP) gaf blijk van zijn instemming. ,,De BIZ is iets nieuws en een prima initiatief om een stichting op te richten die in samenwerking met de gemeente de belangen van de ondernemers gaat behartigen. Zij bepalen zelf middels stemming of het doorgaat en als het doorgaat hebben ze zelf inspraak voor welke activiteiten gelden besteed gaan worden.“

Ali de Jong-Ambachtsheer (VVD) vond dat het enthousiasme van de ondernemers en de gemeente uit alles spreekt. ,,De VVD vindt dit een goed begin en ziet vol belangstelling de samenwerking tegemoet.”

Paul Letterie (CDA) was ook tevreden. ,,Wel zouden wij graag willen weten of er nog plannen zijn bij andere industriezones dezelfde zaak te enthousiasmeren. Hier hebben we nou de grap dat we achteraf een aantal zaken moesten doen. Maar er zijn ook nieuwe ontwikkelingen waarbij je vooraf kunt beginnen.”

Wethouder Boerman was blij met de brede steun. ,,Kan uiteraard vervolg krijgen. Dat kan binnen de Experimentenwet. Dat hoeft niet per se een bedrijventerrein te zijn, kan ook een winkelcentrum zijn, als ondernemers elkaar vinden en de koppen bij elkaar

Hier hebben we onze nek uitgestoken om daar ook en fors geïnvesteerd. We hebben een forse subsidie binnengehaald, dat is best grootschalig. Maar of we daar in deze vorm op dit moment gevolg aan kunnen geven is nog maar de vraag. Maar het principe is natuurlijk heel mooi dat ondernemers elkaar vinden en één aanspreekpunt zijn naar de gemeente. Dat is voor hen en voor ons gemakkelijk, want wij spreken met het stichtingsbestuur. Een verder zoeken de ondernemers het onderling uit en onderling kunnen ze heel veel zaken regelen.”

advertentie
advertentie