Fietsbrug lijkt van de baan

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

De fietsbrug is onderdeel van het provinciale fietspadenplan. In 2006 heeft de gemeenteraad het college de opdracht gegeven nut en noodzaak van een fietsbrug in of ter hoogte van Giessen-Oudekerk te onderzoeken. CDA, Gemeentebelangen en VVD lieten vervolgens weten tegen het plan te zijn. De PvdA-fractie was in principe voor, maar wilde eerst haar oor bij het volk te luister leggen. Initiatiefnemer Ruud van Rijn: ,,Wij vonden de positieve effecten die in het rapport werden genoemd te marginaal om van een algemeen belang te spreken. Het woord was daarom wat ons betreft aan de inwoners van Giessen-Oudekerk; zij worden daadwerkelijk met de fietsbrug geconfronteerd.”

GIESSEN-OUDEKERK- De realisatie van een veelbesproken fietsbrug in Giessen-Oudekerk lijkt van de baan. Tijdens een informatieavond werd vorige week al duidelijk dat CDA, Gemeentebelangen en VVD tegen de komst van de brug zijn, de PvdA schaarde zich dit weekend bij het drietal. De socialisten volgden daarmee de uitkomst van een volksraadpleging, die zij zelf op touw had gezet. Slechts de de ChristenUnie is nu nog voor het plan.

Het idee van de lokale partij was simpel: ieder huis mocht een stem uitbrengen. Het idee sloeg aan. Van Rijn en zijn fractiegenoten kregen meer dan tweehonderd antwoordstroken terug. Op 62 procent van de antwoordstroken was NEE aangekruist, tegenover 27 procent JA-stemmers. Voor elf procent van de bewoners maakt het niet of de fietsbrug er komt. De hoge kosten van het project - de brug gaat naar schatting twee miljoen euro kosten - en de noodzakelijke grondonteigening waren voor de inwoners de voornaamste redenen om tegen de komst de fietsbrug te stemmen.

Zoals vooraf aangegeven stemt de PvdA op basis van deze uitkomst daarom tegen de voortgang van het project.

advertentie
advertentie