Strandjes krijgen opknapbeurt

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De initiatiefnemers van het project 'Verbetering Strandjes' - Wouter Veldhuis (21) en Patrick de Bruin (20) - hebben de laatste maanden niet stilgezeten. De twee jongeren zijn in gesprek gegaan met de overheidsinstanties Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat en gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het resultaat: de strandjes krijgen een opknapbeurt.

De jongeren hadden voor deze gesprekken een verbeteringsplan opgesteld, gerelateerd aan een enquête op hun website. In de gesprekken kwam naar voren dat de strandjes worden opgeknapt. ,,De toegankelijkheid naar de strandjes wordt verbeterd, zo ook de verwildering tegengegaan'', aldus Veldhuis. Volgens de twee kunnen de strandjes helaas niet vergroot worden omdat hier financieel geen mogelijkheden voor zijn. ,,Op de dijken worden meer prullenbakken en bankjes geplaatst, zo ook ter hoogte van de Sluis naar rivier de Merwede'', zegt De Bruin. Tevens komt er meer duidelijkheid rondom het glas en het zwemmen in en langs rivier de Merwede. Naar verwachting is dit project eind volgend jaar afgerond.

De twee zijn zeer te spreken over de handelwijze van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. ,,Burgemeester Wiebosch-Steeman heeft een positieve bijdrage geleverd door verbeteringswensen op te sommen. Dit kunnen inwoners alleen maar waarderen''. Om deze verbetering met haar inwoners te vieren willen De Bruin en Veldhuis in de zomer van volgend jaar een strandfeest organiseren op één van de strandjes. ,,De gemeente staat hier positief tegenover. Wij gaan de nodige voorbereidingen treffen''. Over dit initiatief is meer te vinden op www.verbeteringstrandjes.tk en op de hyve verbeteringstrandjes.hyves.nl.

Bijschrift foto: Wouter Veldhuis en Patrick de Bruin overhandigen namens de inwoners het verbeteringsplan aan burgemeester Maria Wiebosch-Steeman.

advertentie
advertentie