River Trotters knokt zich een ongeluk

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een welverdiende overwinning met een zeer zure bijsmaak. Dat gevoel hebben de basketbaldames van River Trotters overgehouden aan de inhaalwedstrijd tegen Baros.

Zonder Rianne Viveen, Karin Groeneveld en Lenneke Bouwmeester maar met de tijdelijk teruggekeerde Rianne Lock en Erica Lock stonden toch zeven dames op het veld. De River Trotters startten wederom met een zoneverdediging en deze tactische keuze leek aanvankelijk goed uit te pakken. De Rabobank dames vergaten echter te scoren. Baros deed dat wel en liep uit naar een 10-16 stand na het eerste kwart. Aan het begin van het tweede kwart liep het verschil op naar tien punten. Onder leiding van gelegenheidsguard Mika Hak ging de Hardinxveldse verdediging op slot en door scores van Diede Henkel, Fabienne Groeneweg en Marjan Bongers werd het gat verkleind tot een 21-24 ruststand.

In het derde kwart walste de Hardinxveldse formatie ineens over de tegenstander heen. Met name de centers Marjan Bongers, Fabienne Groeneweg en Laura Davids wisten wel raad met de geboden ruimte en zorgden voor een 18-7 run in het derde kwart. De voorsprong stond eindelijk op het bord. 39-31.

In het vierde kwart liep de voorsprong op door goede scores van onder anderen Rianne Lock. In de vijfde minuut van het vierde kwart sloeg opeens het noodlot toe. Laura Davids draaide open voor de rebound, maar haar voet bleef staan terwijl haar lichaam draaide. Ze zakte ineen en de pijn was voelbaar in de hele zaal. Davids moest de strijd noodgedwongen staken. Baros kwam vervolgens gevaarlijk dichtbij en het blessureleed aan Hardinxveldse zijde bleek nog niet voorbij. Fabienne Groeneweg klapte bij een sterke actie finaal door haar knie en weer huiverde de hele zaal. De vijf overgebleven dames rechtten hun rug en knokten onder aanvoering van Marjan Bongers voor wat ze waard waren. Baros verkleinde het gat tot twee punten, maar na een time-out kon Mika Hak met drie benutte vrije worpen de zege over de eindstreep trekken: 49-45.