Sander Nederveen slaat toe

20 december 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Het is winter. De voetballers en korfballers zitten deze weken bibberend thuis bij de kachel, maar welke sporters gaan onvervaard door? De dammers van Denk en Zet. Dát zijn nog eens bikkels. Maandagavond gingen zij er weer stevig tegenaan in de interne competitie. Jeugdtalent Sander Nederveen (13 jaar) liet zien dat hij tussen de ‘grote namen’ zijn draai begint te vinden. In een gecompliceerde stand verraste hij tegenstander Jan van Wijngaarden in het late middenspel met een fraai berekende damcombinatie. Even later kon hij de felicitaties in ontvangst nemen.

Koploper Wim Kalis speelde aanvallend tegen Wim Huisman. Deze verdedigde zich echter taai en nauwkeurig. Net toen de remise zich begon af te tekenen, ontglipte hem echter een onnauwkeurigheidje die hem alsnog een nul opleverde. Peter de Hek nestelde zich vast op de tweede plaats met een degelijke zege op Fien de Jager. De nummers drie en vier, Piet Trapman en Peter van Noordennen, meden tegen elkaar de risico’s. Een vroege puntendeling was het logische gevolg. Ad de Hek sloop naar de vijfde positie met een late overwinning op de taaie Piet Verkaik. Ook Wim Verschoor is weer op de weg omhoog. Tegen Ton van Houwelingen moest hij er hard voor werken, maar de uiteindelijke zege was verdiend. Arie Bakker in vorm is een moeilijke hindernis. Dat ondervond Eef Stam, die geen bressen kon slaan in de verdediging van zijn opponent en moest berusten in remise. Aart Romeijn verschalkte Dries de Hek met een slagzetje en kon twee punten rijker naar huis, evenals Wim Buijk, die Sam van de Herik wist te overmeesteren. Daaf van Wijngaarden en Hen Sterk deelden de punten na een boeiend duel.

Bij het Nederlands kampioenschap voor vrouwen hebben de twee deelnemende Denk en Zet coryfeeën het niet slecht gedaan. In een sterk deelnemersveld eindigde Marijke Koers als zesde. Karlijn Overes kreeg in enkele partijen minder dan haar, op grond van haar bijzonder attractieve en ondernemende spel, toekwam, maar ze eindigde toch nog op de achtste plaats.

advertentie
advertentie