Vriendenschaar wint moeizaam bij Rust Roest

21 december 2009 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een uiterst moeizame wedstrijd hebben de korfballers van Vriendenschaar zaterdag de punten weggekaapt bij Rust Roest: 17-19.

Aanvankelijk hadden beide ploegen moeite om in het spelritme te komen. Na een kwartier spelen stond er slechts een 3-3 stand op het scorebord. Vriendenschaar had in de daaropvolgende fase duidelijk het betere van het spel en liep uit naar een 6-8 voorsprong. Vlak voor rust lukte het de Eindhovenaren om gelijk te komen waardoor de ruststand 8-8 werd.

Na de rust was het Rust Roest dat furieus uit de startblokken kwam. De ploeg liep uit naar een 10-8 voorsprong. Vriendenschaar wankelde met tussenstanden van 12-9 en 14-11. De bloemenploeg wist te voorkomen dat het gat vier punten werd en halverwege de tweede helft rechtte de ploeg de rug. Bij een 15-13 stand waren het Krista en Menno Kop die het gat dichtten. Johan de Rover schoot in de opvolgende aanval direct de 15-16 binnen en in vijf minuten waren de rollen omgedraaid. Angela Korevaar maakte vervolgens het verschil. Met een schitterende omdraaibal met één hand maakte zij het verschil van twee doelpunten. Met deze 15-17 tussenstand leek Vriendenschaar de overwinning binnen te hebben. Rust Roest gaf zich echter niet gewonnen en kwam tot twee keer toe terug tot één doelpunt verschil. In de laatste minuut zocht Vriendenschaar over de dames de aanval. Het was Krista Kop die het verlossende schot loste waardoor de overwinning zeker was voor de mostertbrigade.

Zaterdag 9 januari speelt Vriendenschaar weer thuis tegen het Zeeuwse Tjoba om 17.30 uur in sporthal de Wielewaal. Scores Vriendenschaar: Krista Kop, Bert Verspuij, Johan de Rover (allen 4x), Menno Kop (3x), Mees vd Waal v Dijk (2x), Angela en Wendy Korevaar (beiden 1x).