Omgaan met borderline

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het omgaan met iemand met een borderlinestoornis is voor veel mensen ingewikkeld en vaak ook verwarrend. Dat komt omdat iemand met borderline vaak impulsief handelt en last heeft van veel stemmingswisselingen. Vooral naaste familieleden en partners kunnen op den duur het gevoel krijgen ‘op’ te zijn. Zij kunnen de zorg voor hun familielid met borderline dan nauwelijks meer opbrengen.

De afdeling Preventie van RMPI – De Grote Rivieren start in het voorjaar van 2010 in Gorinchem met de cursus ‘Omgaan met borderline’. De cursus richt zich in eerste instantie op partners en ouders van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ook broers, zussen en andere naastbetrokkenen kunnen zich aanmelden.

De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats in de avonduren. De kosten van de cursus bedragen € 40. Voordat de cursus begint, worden belangstellenden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Aanmelden voor deze cursus kan bij het secretariaat van de afdeling Preventie van RMPI - De Grote Rivieren, 078-6545075 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag) of per e-mail: preventie@degroterivieren.nl.

advertentie
advertentie