Schaker Vonk sterkste in topper

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De kraker Tim Schakel – Jaco Vonk stond weer eens op het programma bij schaakvereniging De Giessen. De opening, waarin beide partijen voorzichtig aan hun opbouw werkten, verliep rustig. In het middenspel deed Tim een mindere zet waardoor Jaco een licht voordeel verkreeg. Hij probeerde dat uit te bouwen tot een winststelling terwijl Tim probeerde af te wikkelen naar een remise-eindspel. Uiteindelijk blunderde Tim in tijdnood een stuk waarna hij direct opgaf. Wrang genoeg bleek in de analyse dat hij met een pionoffer het stuk kon redden zodat hij nog steeds voor remise kon strijden.

Kasper Euser behield de toppositie door in een Siciliaanse partij van Arjo van Houwelingen te winnen. Arjo zette zijn torens niet goed neer waardoor Kasper met vervelende matdreigingen snel in het voordeel kwam. Milly Schakel was ook weer eens van de partij en won vrij eenvoudig van Rob van Driel die pardoes een stuk in de aanbieding deed.

Gerard de Gans drong opnieuw de top 10 binnen door in een strakke partij van Wim Koutstaal te winnen. Hij besloot zijn kunstwerk met een torenoffer waardoor zijn pion de overkant kon halen.

Robert Euser was content met zijn remise tegen Diardi Donk die probeert zijn oude vorm weer te bereiken.

Het A-team heeft de KNSB-jeugdclubcompetitie afgesloten met twee nederlagen. Mede door personele problemen (het viertal kwam alle zeven ronden met slechts drie spelers opdagen) werden alle wedstrijden verloren en eindigde het team op de laatste plaats. Hiermee werd een succesvolle periode van vier seizoenen in de landelijke competitie enigszins in mineur beëindigd. De persoonlijke scores:

Bord 1: Milly Schakel: 4½ uit 7.

Bord 2: Lemmy Schakel: ½ uit 2.

Bord 3: Maarten Euser: ½ uit 5.

Bord 4: Marcel van Wingerden: 3 uit 7.

Volgende week (29 december) wordt het snelschaakkampioenschap 2009/2010 gehouden. De jeugd is hierbij ook van harte welkom.

advertentie
advertentie