Cursus digitale fotografie

31 december 2009 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het komt amateurfotografen vast bekend voor. Op een hele mooie plek hebben zij een geweldige foto gemaakt. Denken ze. Maar als ze thuis de resultaten zien, valt de kwaliteit heel erg tegen. Het schouwspel was in het echt veel mooier, spectaculairder, indrukwekkender. Een foto is dan ook een platte afdruk van iets driedimensionaals.

De cursus ‘Digitale fotografie’ van de SKEW geeft deelnemers handvaten om foto’s te verbeteren. Flitsen, belichting, zoomlenzen, afdrukken van foto’s, dieptescherpte met alle problemen en mogelijkheden komen aan orde, evenals tips op het gebied van mensen-, straat-, landschap-, natuur-, sculptuur-, architectuurfotografie.

Met opdrachten wordt de theorie in de praktijk gebracht. Na iedere les krijgen deelnemers een opdracht mee, die in de tijd tussen de lessen uitgevoerd moet worden. De resultaten van de opdrachten worden in de volgende les besproken. De opdrachten die gegeven worden zijn erop gericht om de camera niet meer op de automaat te gebruiken, maar zelf keuzes te maken die invloed hebben op het resultaat van de foto’s.

De cursus start op beide SKEW-locaties op de volgende dagen en tijden:

Maandag 18 januari, 19.30 uur tot 21.30 uur, zes lessen voor € 60 (inclusief cursusmap), locatie Dorpshuis Drijvershof, Nassaustraat 6 in Hardinxveld-Giessendam.

Woensdag 20 januari, 9.30 uur tot 11.30 uur, zes lessen (tweewekelijks) voor € 60 (inclusief cursusmap), locatie De Ducdalf, Scheldestraat 1, Hardinxveld-Giessendam.

Vooraf aanmelden via de SKEW is noodzakelijk: 0184-612771 of via e-mail: mail@ducdalf.nl. Meer informatie SKEW-programma: www.ducdalf.nl.

advertentie
advertentie