LRC tegen stuntploeg Heukelum in finale Trias Champions Cup

31 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De sensatie van de dertiende editie van de Trias Champions Cup heet Heukelum. De ploeg maakt al vanaf het eerste optreden op dit toernooi een frisse en uitstekende indruk. In een zinderende wedstrijd in een bijna uitpuilende Oosterbliek elimineerde het titelverdediger Unitas door deze met 3-2 huiswaarts te sturen. Heukelum staat voor het eerst in de geschiedenis in de eindstrijd. Dat geldt niet voor tegenstander LRC, dat de boeiende strijd der giganten tegen Kozakken Boys met 4-3 in haar voordeel besliste. De finale bij de D-pupillen zal gaan tussen HSSC’61 en Unitas. Eerstgenoemde won met 4-2 van Hardinxveld en Unitas deed hetzelfde van Peursum (2-0). Ook de B-junioren van Unitas spelen zaterdag de finale en zal dan GJS als tegenstander treffen. GJS won met de hakken over de sloot van Heukelum (1-0), terwijl Unitas met 6-1 te sterk was voor Kozakken Boys.

LRC – Kozakken Boys 4-3

De met veel spanning tegemoet geziene cash tussen de hoofdklassers LRC en Kozakken Boys werd een echte topper met bij vlagen heel goed voetbal en veel spanning. Beiden begonnen vrij voorzichtig, maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen beide teams vrijer spelen en ontstond een open wedstrijd, die alle kanten op kon. Kozakken Boys nam na een viertal minuten de leiding, maar stond bij rust wel met 3-1 achter door een glaszuivere hattrick van de opnieuw sterk spelende Coen van der Waal. Hoe belangrijk hij overigens voor LRC is, bleek wel uit het feit dat hij de gehele eerste helft niet werd gewisseld. Imdat Solmaz raakte voor de Boys voor rust nog de paal. Dat deed in de tweede helft Van der Waal namens LRC eveneens.Toen dat gebeurde had Kozakken Boys de stand alweer recht getrokken en de spanning was om te snijden. Met nog drie minuten op de klok besliste Leon Bot de wedstrijd in het voordeel van de Leerdamse Racing Club.

Doelpunten: LRC: Coen van der Waal (3x), Leon Bot. Kozakken Boys: Imdat Solmaz (2x) Manu Dagher

Heukelum – Unitas 3-2

In een fantastische twee halve finale zorgde Heukelum voor een enorme verrassing door titelverdediger Unitas uit het toernooi te knikkeren en zelf voor het eerst in de geschiedenis de finale te bereiken. Dikverdiend, zeker als je het rijtje teams in ogenschouw neemt dat door hen werd uitgeschakeld met ploegen als Schelluinen, GJS, Woudrichem, Ameide en nu dus Unitas. Ook het voetbal van deze jonge ploeg rechtvaardigt de finaleplaats.Het heeft vrijwel allemaal raszaalvoetballers in de gelederen en een bijna niet te passeren keeper tussen de palen in de figuur van Chris Drost. Zonder anderen te kort te willen doen is het een genot om jongens als Sil van Putten, Saaid Ijaouane en Joell Papilaja aan het werk te zien. Bovendien bestaat de ploeg uit spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Ondanks een snelle achterstand raakten de jeugdige Heukelummers niet in de war. Zij konden rusten met een 3-2 voorsprong en gingen steeds meer geloven in een stunt. Unitas stelde tegen dat dartele spelletje een wat fantasieloze partij zaalvoetbal tegenover. Keeper Joost Verberk die bij een aantal doelpunten niet erg gelukkig was, moest een paar knappe reddingen verrichten om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Van der Putten raakte nog de kruising, waarna Unitas aanzette voor een slotoffensief, waarbij Mark Daalderop nog dichtbij de gelijkmaker was, maar weer Drost op zijn weg vond. Voor een enthousiast publiek sleepte Heukelum de winst over de meet en kwam dus terecht in de finale.

Doelpunten: Heukelum: Sil van Putten (2x), Saaid Ijaouane Unitas: Mark Daalderop, Gert van de Oudenallen.