Carnaval voor minder validen

2 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vrijdagavond voor het carnaval, op 12 februari, start dit jaar het minder validen carnaval. Een heel speciale avond, waar ieder jaar al heel lang naar uitgekeken wordt.

Veel inwoners uit Gorinchem en de regio, denken dat er deze avond alleen maar mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap welkom zijn. Dat is niet juist. Dit feest is juist bedoeld om samen heel veel plezier te beleven. De glimlach, het plezier, respect en een handje helpen, door met een rolstoel in de polonaise mee te lopen, dat is een fantastische ervaring. Carnavalsvereniging De Leutschoppers organiseren deze avond al tientallen jaren met hart en ziel.

Het minder validen carnaval vindt dit keer plaats in ’t Huys van Breughel aan de Knipsteeg 13/15 in Gorinchem. De zaal gaat open om 19.00 uur en het feest begint om 20.00 uur. Als vanouds openen de Leutschoppers de avond, DJ Andries heeft de regie in handen en presenteert traditioneel deze avond. Daarnaast komen er weer blaaskapellen, zoals al 25 jaar lang Symphonia en bijna ieder jaar ook aanwezig Eght Herrie. Artiesten als Sjeng aon de geng Verstappen en de zingende slager Wim van de Heuvel zijn er ook weer bij.

advertentie
advertentie