Van Wijngaarden is kluts kwijt

3 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Geen oliebollen bij damvereniging Denk en Zet op de laatste clubavond van 2009. Iedereen ging er van uit dat Daaf van Wijngaarden wel een maaltje zou meenemen. Dat had hij immers wel vaker gedaan en toen waren ze nog lekker ook. Deze keer kwam er echter geen emmertje eigenhandig gebakken lekkernijen achter uit zijn auto. Over de reden werd druk gespeculeerd. De man uit Binnendams beantwoordde alle goedmoedige aanvalletjes slechts met een glimlach en zette zich welgemoed achter het bord voor zijn partij tegen Peter de Hek. De aanval die hij daar te verwerken kreeg was echter verre van mild. Op de dertigste zet, onder hevige druk, sloeg de paniek bij de zwartspeler toe. Hij offerde onnodig een schijf en kon even later opgeven. Dat komt er nou van.

Wim Kalis had zijn handen vol aan Arie Bakker, die ongeschonden uit de opening kwam en goed voortzette. In het late middenspel wist de koploper echter een positioneel voordeeltje te verwerven, dat hij bekwaam uitbreidde tot een winnend eindspel. Peter van Noordennen nestelde op de derde plaats met een prima zege op de sterk spelende Fien de Jager. Hij wordt op de voet gevolgd door Piet Trapman, die Aart Romeijn versloeg met een lichte combinatie naar de damlijn. Wim Verschoor bemachtigde de vijfde plek met een mooie positionele zege op Gertjan van Herwaarden. Hij passeerde daarmee Ad de Hek, die geen sluitend antwoord had op het opportunistische spel van Wim Huisman en niet verder kwam dan remise. Piet Verkaik besloot het jaar met een fraaie winnende slagzet tegen Jan van Wijngaarden.

Zaterdag 9 januari speelt Denk en Zet in de nationale competitie uit tegen titelfavoriet DC Dordrecht. Om in de race voor het kampioenschap te blijven zal minimaal gelijkgespeeld moeten worden.

advertentie
advertentie