Kasper Euser snelschaakkampioen schaakclub De Giessen

3 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Traditiegetrouw wordt aan het einde van ieder kalenderjaar tussen kerst en oud en nieuw het officiële snelschaakkampioenschap van schaakclub De Giessen gehouden. Een geheel andere discipline dan het ‘gewone’ wedstrijdschaak met lange bedenktijd. Immers, binnen een mum van tijd moeten vele beslissingen worden genomen op straffe van verlies van de partij. Iedere speler had slechts tien minuten per partij tot zijn of haar beschikking.

Toch blijkt de volgorde van de eindrangschikking doorgaans niet sterk af te wijken ten opzichte van de volgorde van de onderlinge competitie. Zo prolongeerde Kasper Euser zijn titel op een half puntje gevolgd door Jaco Vonk. Beiden waren de sterkste deze avond, al moet hieraan nog wel worden toegevoegd dat hun score niet zonder slag of stoot tot stand kwam. Op een punt achterstand op Jaco eindigde Eddy Korevaar op de derde plaats. Verrassende klasseringen waren er ook. Het meest in het oog springend zijn de klasseringen van Chris Tromp en Chris van Wieringen met 4,5 punt.

De eerste jeugdprijs ging naar Tijmen Schakel. Na een sterke start van vier uit vijf trof hij twee topspelers, waartegen hij, ondanks verwoede pogingen, het niet kon redden. Andries Boer deed het uitstekend en eindigde met de prachtige score van vier uit zeven op de tweede plaats. Derde werd het kersverse nieuwe lid William Gijssen.

advertentie
advertentie