Kerkdienst Nederlands Gereformeerde Kerk op Radio 5

5 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – ,,Werkeloos aan de kant staan, toeschouwer of outsider zijn’’ somt ds. Klaas Huizinga op. ,,We voelen ons allemaal wel eens afgedankt, nutteloos of zelfs waardeloos. Maar hoe beloont Jezus ons als we blijkbaar niet veel voorstellen?’’ Huizinga spreekt in een radiodienst vanuit de Nederlands Gereformeerde Kerk van Hardinxveld-Giessendam over ‘werkeloosheid’ aan de hand van de gelijkenis van de arbeiders in de wijngaard. Zendtijd voor Kerken zendt deze dienst uit op 10 januari vanaf 17.02 uur op radio 5.

,,Je gelooft wel, maar twijfelt ook", zegt Huizenga. ,,Want je voelt je klein vanwege een zieke economie of een ziek lijf. Je bent niets waard. Bij de kerk sta je aan de rand, je doet niet echt mee. Je wilt wel, maar wordt nooit gevraagd of serieus genomen. Wat doet Jezus? Stel dat Hij ons evenveel zou ‘belonen’ als al die harde werkers in kerk en samenleving… Dat is toch bizar? En pikken die harde werkers dat? Dat is niet eerlijk. Voor wat, hoort wat.’’

Organist Ben Sterrenburg en trompetiste Renate Kasen begeleiden de samenzang in deze dienst. De bijbeltekst wordt gelezen in de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de gemeente zingt uit het Liedboek voor de Kerken (LvdK) en uit de Opwekkingsbundel (Opw.).

Na afloop van de uitzending is er gelegenheid om met gemeenteleden in Hardinxveld-Giessendam na te praten via 035-6727373. Van de kerkdienst is de tekst van de preek te bestellen voor drie euro. Een cd van de uitzending kost 9,50 euro. Bestellen kan door het bedrag over te maken op giro 24 10 35 van Evomedia in Zeewolde. Vermeld de uitzenddatum, radiodienst, postcode en huisnummer. Voor meer informatie zie www.zvk.nl.

Aansluitend aan de dienst vliegen de Wilde Ganzen (IKON) een project voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden wereldwijd.

advertentie
advertentie