Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas officieel van start

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep is per 1 februari gestart met het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl. Aan het expertisecentrum zijn diëtisten met verschillende specialisaties en leefstijlcoaches verbonden. Hierdoor kan het expertisecentrum vragen beantwoorden en adviseren over alles wat met voeding en leefstijl te maken heeft. Dat doet ze onder andere tijdens spreekuren en huisbezoeken, maar ook (bij een opname) in het zieken- of verpleeghuis.

Het vakgebied van de diëtetiek is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid. De diëtisten van het expertisecentrum worden tegenwoordig ook betrokken bij allerlei soorten eetstoornissen, slikproblemen, klachten als gevolg van luchtweg-/ slokdarmproblemen of bij het gebruik van sondevoeding. Doordat meerdere specialisaties verenigd zijn in het expertisecentrum heeft ze veel ervaring met en kennis over deze soorten problematiek.

,,Met de start van het expertisecentrum geven we duidelijk aan dat diëtetiek over veel meer gaat dan alleen eten," vertelt Jolanda Dircks, teamleider Expertisecentrum Voeding en Leefstijl bij Rivas. ,,We hebben gespecialiseerde medewerkers, waaronder leefstijlcoaches die cliënten begeleiden bij het aanpassen van hun leefstijl. En daar komt vaak meer bij kijken dan voeding alleen."

Mensen die advies willen van de diëtisten en/ of leefstijlcoaches van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl kunnen met hun vragen één van de spreekuren in de regio bezoeken. Deze vinden ook plaats buiten kantooruren. Voor het maken van een afspraak: Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief). Tevens is er iedere maandag- en donderdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur een telefonisch spreekuur over voedselovergevoeligheid en elke dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur een telefonisch spreekuur over bij- en sondevoeding. Deze zijn eveneens bereikbaar via Rivas Zorglijn.

advertentie
advertentie