Pauline van Dijk: ‘De T@B loopt niet aan leiband van landelijke partij’

28 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Naam: Pauline Caroline van Dijk

Geboren: 13 augustus 1959

Alleenstaand, woont samen met zoon, dochter en hond James Hond

Beroep: Parttime styliste, huisvrouw en moeder

Hobby: Stylen, tuinieren, mode, schrijven en communicatie

Politiek actief sinds 1997, in de gemeenteraad van 2000 tot 2006 voor respectievelijk de VVD en Lijst Pauline van Dijk, nu bestuurslid van de T@B.

H'VELD-G'DAM – Ze is ‘kippenvel trots’ op de T@B, de partij die ze samen met Marian Slagboom in 2003 oprichtte. In 2006 deed de T@B voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en kwam met twee, zetels in de raad. Pauline van Dijk de ‘moeder van de T@B’ zoals ze in T@B wandelgangen wordt genoemd is daar heel duidelijk over.

Door Wil Sommeijer

Van Dijk was lid van de VVD en zat voor die partij van 2000 tot 2002 in de gemeenteraad, tussendoor beëdigd door vertrek van Joop Muilwijk. Bij de verkiezingen van 2002 kwam ze weer in de raad als VVD-er, nu op voorkeursstemmen. Problemen in de VVD fractie deden Van Dijk besluiten zelfstandig verder te gaan als de ‘Fractie Pauline van Dijk’. Spontaan vormde zich een groep rond haar waarna ze samen met ‘bondgenoot’ Marian de T@B oprichtte. ,,Twee ‘blondjes’ die niet eens echt blond zijn, stonden samen aan de wieg van een lokale partij met een basis die levensvatbaar bleek”, zegt ze lachend. ,,Bij ons beiden was de drive dat er dingen in onze gemeente speelden die volgens ons beter konden. De T@B was een feit en met de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kwamen we met twee zetels in de raad, voor een derde zetel kwamen we 50 stemmen te kort. Benhard van Houwelingen was een bewuste keuze van Marian en mij. Ik kende Benhard vanuit de jeugdgemeenteraad, ik was toen fractiebegeleider van de jeugdfractie van de VVD en hij jeugdraadslid van de CU. We zijn nog steeds blij met hem en ook nu is hij weer unaniem door onze bijna 100 leden tot lijsttrekker gekozen. Benhard heeft samen met Henk de Vree de afgelopen raadsperiode prima gewerkt.” Regelmatig kun je de T@B caravan door Hardinxveld-Giessendam zien rijden. Pauline: ,,Wij gaan naar de burgers toe. En dat doen we niet alleen een paar weken voor de verkiezingen, nee, dat hebben wij de hele periode van vier jaar gedaan. En dat blijven we doen omdat we er voor de burgers zijn.”

Volgens Van Dijk is de T@B klaar voor het college. ,,Niet omdat wij het pluche van de wethouder zo belangrijk vinden, maar omdat het resultaat telt. Of wij daarvoor de kans krijgen bepaalt uiteindelijk de kiezer. Als onze inzet van de afgelopen vier jaar wordt beloond moeten vier zetels haalbaar zijn.”

Ze staat nu als lijstduwer op de kieslijst, maar is bereid om eventuele voorkeur van de kiezer te respecteren. ,,Als je je op de lijst laat zetten moet je niet alleen fungeren als mooie sier.” Overigens zit onze top 5 al in raad, jeugd- of steunfractie. Zij zouden dus goed voorbereid in de raad komen.” Tot slot merkt ze op: ,,Onze partij loopt niet aan de leiband van een landelijke partij. Dat heeft als voordeel dat de T@B zich volledig op Hardinxveld-Giessendam kan richten, als nadeel dat wij een krap campagnebudget hebben. Gelukkig hebben we een creatieve en enthousiaste campagnecommissie.”

advertentie
advertentie