Wim Koutstaal in kwartfinale

29 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In de tweede ronde van de bekercompetitie werden slechts drie van de acht wedstrijden daadwerkelijk gespeeld. Wim Koutstaal bereikte de kwartfinales door gedecideerd te winnen van Jan-Piet van den Dool. Maarten Euser en Henk van Houwelingen speelden remise en moeten dus op herhaling. Henk zal daar minder blij mee zijn, in het eindspel heeft hij kansen op de overwinning gemist. Eddy Korevaar en Jaco Vonk zetten hun partij rustig op, maar met nog weinig tijd op de klok probeerde Jaco te winst te forceren. Eddy kreeg daardoor ook kansen, maar Jaco was net iets sneller.

De uitgeschakelde bekerdeelnemers waren in de gelegenheid om een inhaalwedstrijd te spelen voor de interne competitie. Wim Deurloo en Gerard de Gans, de mannen in vorm, speelden een mooie partij waarin Gerard zich het slagvaardigst toonde. Jan Donkersloot was bestand tegen de aanval van Ton Boot en wist via de counter de partij naar zich toe te trekken.

In de eerste ronde van de SGS-beker maakte De Giessen een slechte beurt tegen De Doredenkers uit Wijk bij Duurstede. Ton Lodder verloor al snel van Amanda Hijweegen en ook André van Wingerden stond rap verloren vanwege stukverlies. Een meevaller was dat de tegenstander van Marcel van Wingerden onverwacht niet kwam opdagen. Terwijl kopman Arjo van Houwelingen streed voor een remise leek het tij nog te kunnen keren daar André het zijn tegenstander nog aardig lastig maakte. Helaas kon hij niet doordrukken en ook Arjo bezweek uiteindelijk door secuur spel van zijn opponent. De uitschakeling in de beker was een feit: 1-3.

Het jeugdteam van De Giessen deed goede zaken in de SGS-jeugdclubcompetitie door de koploper uit Vinkeveen met maar liefst 3-1 te verslaan. Na vier wedstrijden staat het team nu zelf bovenaan met 6 punten uit 4 wedstrijden. Topscorers tot nu toe zijn de gebroeders Loeve die al hun partijen hebben gewonnen.

advertentie
advertentie