Regioavonden Nederlands Bijbelgenootschap: ‘De Bijbel gaat door’

29 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Nederlands Bijbelgenootschap houdt in de maanden februari en maart speciale regioavonden voor leden, vrijwilligers en belangstellenden. Het thema is: De Bijbel gaat door. Op elke avond zal een professionele verhalenverteller aanwezig zijn die op een creatieve manier een Bijbelverhaal tot leven brengt. Bovendien kunnen de bezoekers deelnemen aan workshops rondom de Bijbel en het werk van het Bijbelgenootschap.

,,Ontmoeting met onze leden vinden wij erg belangrijk”, zegt CeesJan Visser, directeur van het bijbelgenootschap, ,,om zo de betrokkenheid bij het werk van het bijbelgenootschap in stand te houden en te vergroten. Het Nederlands Bijbelgenootschap is tenslotte een onafhankelijke vereniging van leden die het van belang vinden dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt. Mede dankzij onze vrijwilligers zijn wij in staat dit motto uit te dragen.” Om zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen aan het programma mee te doen, worden de bijeenkomsten dit jaar op dertien verschillende plaatsen gehouden. In navolging van het succes van de Bijbel10daagse 2009, met als thema Verhalenkaravaan, is opnieuw gekozen voor het inzetten van verhalenvertellers. Bijvoorbeeld Rob Favier, André Troost en Ruurd Walinga laten tijdens deze avonden hun vertelkunsten horen.

,,Natuurlijk heeft niet iedereen de Verhalenkaravaan tijdens de Bijbel10daagse kunnen bezoeken. Deze serie regioavonden is eigenlijk ook een soort verhalenkaravaan, alleen dan zonder dubbeldekker. Een prachtige kans om toch een keer een Bijbelverhaal op die manier mee te maken. En wie al eerder een verhaal op deze manier hoorde vertellen, kan opnieuw genieten. Wat verhalen betreft is de Bijbel onuitputtelijk”, volgens CeesJan Visser. Uiteraard is het bijbelverhaal niet het enige punt op het programma. Er is ook ruimte voor ontmoeting, informatie en interactie, bijvoorbeeld tijdens de workshops. Kortom een boeiende avond waar iedereen welkom is die de Bijbel en het bijbelwerk een warm hart toedraagt. Op de site van het Bijbelgenootschap (www.bijbelgenootschap.nl) is een overzicht van data en locaties van de regioavonden te vinden.

advertentie
advertentie