VVD-statenleden in Hardinxveld-Giessendam

29 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De statenleden Sanneke Nulkes en Tiemen Brill hebben vorige week de regio Alblasserwaard/Drechtsteden bezocht. Ze discussieerden onder meer in Sociëteit de Spijcker in Hardinxveld-Giessendam met inwoners van de regio en bezoekers vanuit het bedrijfsleven. Nulkes en Brill zijn woordvoerders in de provincie Zuid-Holland over onder meer mobiliteit en bedrijventerreinen.

Een belangrijk thema waren de problemen van de te lage capaciteit van de A15 en het daaruit voortkomende sluipverkeer door de gemeenten langs deze snelweg. ,,Als een overslagterminal bij Alblasserdam gerealiseerd wordt neemt het verkeer op de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem nog meer toe en wordt het fileleed vergroot", aldus de liberale partij.

Ook het probleem van geluidsoverlast door de Betuwelijn werd onder de aandacht van de statenleden gebracht. Deze problemen zijn voornamelijk een zaak van de rijksoverheid, maar de Statenleden gaven aan hier in gesprekken met het Rijk wel aandacht te vragen voor dit probleem. Op de vraag hoe zinvol het is om de frequentie van de MerwedeLingelijn te verdubbelen buiten de spits, gezien het feit dat de treinen dan niet bepaald intensief gebruikt worden, gaf Tiemen Brill aan dat de frequentieverhoging mogelijk alleen in de spits gerealiseerd wordt.

Ook de beperking van uitbreiding van bedrijventerreinen in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht kwam aan bod. Sliedrecht betreurt het dat verplaatsing van de sportvelden naar de noordzijde van de spoorlijn, om ruimte te maken voor het bedrijventerrein, nog steeds niet goedgekeurd is door de Provincie. Beide statenleden maakten ook duidelijk dat er met een efficiëntieslag nog veel kostenbesparing in de provincie te behalen is en zeker ook betere resultaten behaald kunnen worden in de samenwerking met omliggende provincies.

advertentie
advertentie