Nieuwe voorzitter Hart voor het Groene Venster bij Statencommissie

29 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De ledenvergadering van de Vereniging Hart voor het Groene Venster heeft vorige week Martin Struijk als nieuwe voorzitter benoemd. Hij neemt het stokje over van Wouter Veldhuis, oprichter van de actiegroep Windmolens-nee, die zich nu gaat bezig houden met PR-zaken voor de vereniging. Struijk, bedrijfskundige en in het dagelijks leven ondernemer, is nu nog inwoner van Papendrecht, maar hij kent de polders van Giessenlanden goed. Hij kijkt uit naar zijn komende verhuizing in maart naar de Neerpolderseweg in Giessenburg. De ondernemer maakt al enige tijd deel uit van de kerngroep binnen de vereniging die zich inzet om de plaatsing van drie windturbines in de Polder Giessen-Nieuwkerk tegen te houden.

Hij was ook aanwezig bij de Statencommissie van de Provincie op 13 januari, waar secretaris Wout de Groot met inspreken nogmaals de argumenten noemde, die al in diverse zienswijzen bij de Statenleden waren aangegeven. Struijk kon bij zijn eerste optreden als voorzitter de leden meedelen dat een ruime meerderheid van de Statenleden de locatie Giessenlanden niet geschikt vindt voor windturbines omdat dit een cultuurhistorisch gebied is, gelegen in het Groene Hart. Dat de Gedeputeerde Staten een verklaring van geen bezwaar hadden afgegeven voor een studielocatie, waar de Statenleden nog over moeten beslissen bij het vaststellen van de nieuwe Provinciale Structuurvisie, werd door de voltallige commissie veroordeeld.

,,We zijn bijzonder blij met dit standpunt, want dit geeft ons extra ondersteuning bij onze bezwaren, die inmiddels in een gedegen bezwaarschrift zijn opgenomen wat aan de gemeente Giessenlanden is verstuurd. Uit de gevormde dossiers is duidelijk dat er heel wat aan te merken is op diverse zaken rond de verleende vrijstelling en bouwvergunning en we gaan met alle vertrouwen de procedure in. Jammer is wel dat het zover heeft moeten komen omdat er op diverse niveaus niet correct is gehandeld”, aldus Struijk.

Hij hoopt dat nog meer bewoners van Giessenburg en Boven-Hardinxveld lid worden van de vereniging (windmolensnee@gmail.com) om het bestuur te steunen in het duidelijk maken aan de bestuurders van Giessenlanden dat het plaatsen van 150m hoge windturbines in de polder Giessen-Nieuwkerk wordt afgekeurd door de burgers én door de Statenleden van Zuid-Holland.

advertentie
advertentie