River Trotters speelt moeizame pot

31 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - SBU was op volle sterkte naar Hardinxveld gekomen, gebrand op een zege na twee verlies partijen. Maar ook River Trotters wilde weer eens winnen. Op volle sterkte is de Hardinxveldse dasketbalploeg echter nog niet. Het blessureleed is nog niet achter de rug, al heeft de ploeg in Lena Papilaya.een waardevolle versterking gevonden. Regina v.d. Steen en Carolien Loeve uit dames 3 zorgden voor verdere aanvulling. Het bleek echter nog niet voldoende voor winst. SBU nam de punten naar huis: 36-59.

In het eerste kwart werd aan beide zijden hard verdedigd en dus komen de scores maar langzaam op gang. De aanval van River Trotters gaat de bijzonder ongecontroleerd en onrustig en de weinige mogelijkheden werden ook nog eens gemist: 7-11.

Deze lijn zette zich door in het tweede kwart. Met name door de pressie verdediging van SBU kregen de dames in de aanval weinig tijd om controle op het spel te krijgen. SBU wist het netje wel te vinden: 14-25.

De koppen werden bij elkaar gestoken door River Trotters voor het derde kwart. Maar het werd alleen maar erger. De in de eerste helft zo stabiele verdediging werd nu helemaal zoek gespeeld. Noodgedwongen moesten de meiden overschakelen op een zone verdediging wat iets meer rust bracht: 20-43.

In het vierde kwart konden de dames aanvallend beter bij blijven met snelle break’s en mooie scores. Zo werd de achterstand in ieder geval niet groter: 36-59.