Honderd procent score schakers Regiohakkers

31 januari 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De Regiohakkers, een team met de sterkste schakers van het Leerdams Schaakgenootschap en Schaakclub de Giessen uit Giessenburg, heeft afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Houten de honderd procent score van dit seizoen weten te handhaven.

Andries Dekker noteerde aan het eerste bord met de zwarte stukken al snel een half punt tegen de sterke kopman Gerard Rill van Houten. Het duurde even voordat de volgende punten genoteerd konden worden maar op diverse borden ontwikkelden de stellingen zich gunstig voor de Regiohakkers. Milly Schakel zette aan het achtste bord een fraaie aanval op en wist met geduldig manoeuvreren de buit netjes binnen te halen. Ook vader Tim voerde met de zwarte stukken een fraaie aanval tot de volle winst.

Met een overwinning van Theo Dekker en een remise door Eddy Korevaar was de overwinning vroeg op de avond binnen. Bobby Fijlstra ging er toen nog eens voor zitten om aan te geven dat hij niet voor minder dan het volle punt uit België was overgekomen. In de tijdnoodsituatie aan het eind van de avond waren zijn zenuwen duidelijk het stevigst en werd het laatste punt aan de uitslag toegevoegd met als resultaat een duidelijke 5,5-2,5 overwinning voor de Regiohakkers.

Door de overwinning van concurrent Moira Domtoren uit Utrecht met 5-3 staan beide teams nu met een honderd procent score en een gelijk aantal bordpunten bovenaan de ranglijst. Het kampioenschap zal ongetwijfeld in de laatste ronde worden beslist, als beide teams het tegen elkaar opnemen in Leerdam.

advertentie
advertentie