Veel ICT op open dag Calvijn

4 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tijdens de drukbezochte open dag van Calvijn in Hardinxveld-Giessendam konden toekomstige leerlingen en hun ouders sfeer proeven en zich breed laten informeren over de spannende overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en Calvijn in het bijzonder.

Bij binnenkomst werden de leerlingen welkom geheten en konden ze een keuze maken. Ze konden geheel op eigen gelegenheid de school bekijken of een rondleiding door de school volgen onder leiding van één van de lentoren (een ouderejaars leerling die tijdens het schooljaar als een soort mentor een aantal brugklassers onder zijn hoede heeft).

De meeste bezoekers kozen voor de rondleiding en kregen algemene informatie over onderwijskundige zaken op Calvijn zoals welke afdelingen er zijn en aan welke toelatingseisen je moet voldoen om in een bepaalde afdeling geplaatst te worden. Daarna gingen de groepen de leslokalen in om enkele minilesjes van een kwartier te volgen. De lesjes varieerden van een luistertoets bij het vak Engels tot een uitgebreide presentatie over gletsjers bij het vak aardrijkskunde en het uitvoeren van proefjes bij natuur/scheikunde. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat op Calvijn veel gewerkt wordt met zogenaamde Smartboards: digitale schoolborden waarmee interactief gewerkt kan worden en die tevens zijn aangesloten op het internet. De borden hadden een grote aantrekkingskracht op de toekomstige leerlingen die al snel hun kennis en vaardigheden op de Smartboards demonstreerden. Behalve de aanwezigheid van de digitale schoolborden was ook duidelijk zichtbaar dat er groepen leerlingen verspreid door de school zelfstandig achter (mini)laptops aan het werk waren met hun opdrachten, waardoor de toekomstige leerlingen en hun ouders een goed beeld kregen van hoe moderne lestechnieken op Calvijn in de praktijk worden toegepast.

Na afloop van de lesjes konden de bezoekers zich laten verwennen in het verzorgingslokaal, waar vers gemaakte smoothies en mini-snacks geserveerd werden. Tot slot haalden de leerlingen in de mediatheek een muismat op met daarop het nieuwe logo van Calvijn en CS De Hoven.

advertentie
advertentie