Alzheimer Café in Hardinxveld-Giessendam

5 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Vergeetachtig of dement: wat is het verschil tussen dat ene, dat iedereen overkomt ongeacht de leeftijd, en dat andere, dat weggestopt wordt met het excuus 'dat iedereen toch wel eens wat vergeet?' Wat is daarvan de oorzaak en hoe lang is dat eigenlijk al gaande? Zorgaanbieders in Hardinxveld Giessendam en stichting Alzheimer Nederland, Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden verzorgen gezamenlijk op woensdag 24 februari een ontmoetingsavond in woonzorgcentrum De Lange Wei, Rembrandthof 85 in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de bijeenkomst wordt bij deze vragen stil gestaan.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur. De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie. De toegang en consumpties is gratis.

Voor vragen over het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam: Piety Nijhoff, 0184-657430 of p.nijhoff@rivas.nl. Bel voor vragen over dementie de Alzheimer-telefoon 030-6567511 of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl.

advertentie
advertentie