Snelheidscontroles op N214 in verband met veiligheid wegwerkers

5 februari 2010 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - In verband met de veiligheid van wegwerkers op de N214 controleert de politie de komende weken nog regelmatig de snelheid van weggebruikers. De snelheidscontroles gebeuren op verzoek van de provincie.

De afrondende werkzaamheden aan de N214 ter hoogte van de brug over de Giessendamse Binnenvliet zijn nog bezig. Om veilig te kunnen werken zijn er ter plaatste verkeersmaatregelen getroffen. Er is onder andere een snelheidsbeperking ingesteld die met bebording is aangegeven en ter bescherming van de werknemers is er een barrier geplaatst. Gebleken is echter dat een deel van de weggebruikers ondanks de snelheidsbeperking, zijn snelheid niet of onvoldoende aanpast. Dit betekent dat er op korte afstand van de werknemers auto's en vrachtauto's met hoge snelheid passeren. Ondanks de geplaatste barrier voelen de werknemers die aan het werk zijn zich hierdoor niet veilig.

De provincie is sinds vorig jaar zomer bezig met het vervangen van de over de Giessendamsche Binnenvliet gelegen brug. Bij de start van de wegwerkzaamheden gaven wegwerkers van de provincie Zuid-Holland al aan dat een groot deel van de automobilisten zich niet hield aan de aangegeven snelheid van 50 km/u rondom de noodbrug over de Giessendamsche Binnenvliet. Dit werd bevestigd door snelheidsmetingen uitgevoerd door de provincie. Door de snelheidsovertredingen ontstonden soms gevaarlijke situaties. Op verzoek van de provincie werden daarom snelheidscontroles uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid.

De provincie Zuid-Holland is al langere tijd bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de N214 die de weg veiliger en comfortabeler maken. De weg is gedeeltelijk voorzien van een nieuwe fundering en de hoofdrijbaan en een deel van het fietspad hebben een nieuwe asfaltlaag gekregen. De weg is bovendien Duurzaam Veilig ingericht.

Meer informatie over de werkzaamheden: www.zuid-holland.nl.

advertentie
advertentie