Jarige ChristenUnie trakteert

5 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De ChristenUnie in Hardinxveld-Giessendam heeft raads- en collegeleden en bezoekers van de raadsvergadering donderdagavond een hapje voorgeschoteld. Aanleiding voor het rondgaan met de lekkernije was het tienjarig bestaan van de partij, die in het jaar 2000 ontstond na het samengaan van RPF en GPV.

Fractievoorzitter Cor Voorberg, die na de verkiezingen van 3 maart niet terugkeert in de raad, memoreerde dat hij zelf tijdens een raadsvergadering destijds nog het samengaan van de partijen heeft mogen aankondigen. ,,En ik ben verheugd dat ik nu in mijn laatste raadsvergadering dit tweede lustrum mee mag vieren. We zijn op de T@B na weliswaar de jongste partij in de raad, maar hebben met onze RPF- en GPV-geschiedenis wel oude papieren.”

Voor Cor Voorberg, en ook voor Nel den Breejen-Huisman, zit het raadswerk voor de ChristenUnie er na de aanstaande verkiezingen op. Zij zijn beide twaalf jaar raadslid geweest en hebben besloten na de verkiezingen niet meer terug te keren in de gemeenteraad. Cor Voorberg: ,,Een deel van de oudere garde verdwijnt, maar er staan jongere kandidaten klaar om het werk voort te zetten. We hopen onder Gods zegen nog vele jubilea te mogen vieren.”

advertentie
advertentie