Knappe overwinning van Hardinxveld op Oranje Wit

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit een bijzonder knappe overwinning geboekt. Voor de ploeg van trainer Ton Heijstek leverde dat de tweede overwinning in successie op direct na de winterstop. Tegen de nummer drie uit Dordrecht opende Hardinxveld op een loodzwaar veld aan de Sluisweg de score en wist die voorsprong met heel veel inzet vast te houden tot het laatste fluitsignaal.

De ploeg van trainer Ton Heijstek staat voor de zware opgave om de aansluiting te bewerkstelligen naar de veilige tiende plaats van de ranglijst en doet dat de laatste wedstrijden vol overgave. Hardinxveld opende het duel als nummer voorlaatst sterk tegen de bezoekers die als nummer drie een promotieplaats bezetten. Hardinxveld schoot uit de startblokken en nam het initiatief. Na ruim een kwartier spelen kreeg de ploeg daarvoor de beloning. Met een fraaie hakbal zette Richard Zwakhals de Oranje Wit verdediging op het verkeerde been en dook Leon Kazen in de ruimte en omspeelde heel beheerst de doelman om zo de 1-0 binnen te schuiven. Oranje Wit bleek wel degelijk een goed voetballende ploeg en dwong Hardinxveld geleidelijk een stapje terug te doen. Een vrije trap van de gasten tikte doelman Marco van der Linden knap uit de kruising. Tot de rust hielden Hardinxveld en Oranje Wit elkaar in evenwicht zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

De ploeg van Sportshop André Vlot moest in de tweede helft tegen de opkomende bezoekers de 1-0 voorsprong overeind zien te houden. De Hardinxveldverdediging stond als een huis tegen de snelle en technisch vaardige aanvalslinie van de bezoekers. Daarachter vervulde doelman Marco van der Linden een hoofdrol door de bal van de schoen van een doorgebroken aanvaller te plukken en tot tweemaal toe met miraculeuze reddingen een vrijstaande Oranje Witspits van score af te houden. Ondanks de verdrukking waarin Hardinxveld verkeerde kreeg het wel de ruimte om met een uitval gevaarlijk te worden. Op die momenten was de eindpass net niet zuiver genoeg om wat veiliger afstand te nemen. Naar de slopende eindfase toe maakten Benjamin van de Graaf, Leon van Houwelingen en Davey Beukers als invallers hun opwachting. Ook bij Oranje Wit eisten de zware veldomstandigheden hun tol. Zoals de gehele wedstrijd hield Hardinxveld ook in de slotfase op basis van een tomeloze inzet de 1-0 vast tot het laatste fluitsignaal van de prima leidenden scheidsrechter Deurloo.

Door deze overwinning is de achterstand van Hardinxveld op de veilige tiende plaats geslonken tot één punt met twee wedstrijden minder gespeeld. Komende zaterdag is er in het zuidelijke district vanwege carnaval geen programma en staat voor Hardinxveld een week later de inhaalwedstrijd uit bij Sliedrecht op het programma.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken (78’Leon van Houwelingen), Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Robert Bezemer (82’Davey Beukers), Leon Kazen, Wouter Romeijn, Johan Kazen (70’Benjamin v.d. Graaf), Richard Zwakhals, Nick van der Woude.

advertentie
advertentie