Kinderen staan te trappelen voor lampionnenoptocht

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Gespannen kindergezichtjes - vaak aan de hand van papa, mama, oma of opa - die onder muzikale klanken een tocht maakten door de straten van Hardinxveld-Giessendam; de jaarlijkse lampionnenoptocht van Oranjevereniging Oranje Trouw wist zaterdag vele belangstellenden aan zich te binden.

Ze stonden al vroeg klaar bij De Lange Wei: drumband Irene, de burgemeester, de wijkagent en de deelnemers aan de lampionnenoptocht. Onder leiding van de vrijwilligers van oranjevereniging 'Oranje Trouw' begon om 19.00 uur de omloop door Boven-Hardinxveld. Ook in Beneden-Hardinxveld was de groep rond hetzelfde tijdstip klaar om te vertrekken. Dit jaar voor het eerst vanaf de sportlocatie in de Westwijk. Hier echter zonder burgemeester of wijkagent, maar wel onder muzikale begeleiding van de plaatselijke drumband EMS.

Gedurende de tocht sloten steeds meer kinderen aan. Ook was de belangstelling van de omwonenden groot. Deels van achter de geraniums, maar ook op straat, werden de kinderen ondersteund in de koude miezerige weersomstandigheden. Aan de onwetenden legde de organisatie uit dat de tocht ter gelegenheid van de verjaardag van Koningin Beatrix (31 januari) gehouden werd.

Na gemiddeld een uurtje drentelen in de gemeente kwamen beide gezelschappen weer op hun startpositie aan en konden de kinderen moe, maar voldaan, terug naar de warme huiskamer en wellicht hun warme bedje.

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers, de beide muziekkorpsen, het Rode Kruis, de burgemeester en die ene wijkagent hartelijk bedanken voor hun inzet en hopen hen volgend jaar weer teug te zien op de eerste zaterdag na de verjaardag van de koningin.

advertentie
advertentie