Vriendenschaar mist scherpte

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De strijd tussen de nummers twee op de ranglijst - Vriendenschaar en Avanti - heeft niet gebracht waar het publiek in sporthal De Wielewaal op gehoopt had. Beide ploegen leken zich al te hebben neergelegd bij de suprematie van het ongeslagen Antilopen, dat met een voorsprong van zes punten het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan.

Vriendenschaar, waar Angela Korevaar door een blessure niet speelde, miste in de thuiswedstrijd de scherpte om het de tegenstander uit Pijnacker echt moeilijk te maken. Alleen in de beginfase van de wedstrijd kende Vriendenschaar even een voorsprong, eerst door een slim balletje onder de korf van Mees van de Waal van Dijk en even later door een benutte strafworp van Johan de Rover. Daarna zette Avanti met drie rake damesschoten binnen een minuut de toon voor deze wedstrijd, waarbij vooral de dames uit Pijnacker aanvallend op dreef waren. De bloemenploeg kwam in de eerste helft nog wel terug in de wedstrijd, waarbij Krista Kop, Bert Verspuij en Johan de Rover met ieder twee doelpunten enkele minuten voor het einde van de eerste helft voor een 8-8 stand zorgden. Maar opnieuw drie rake damesschoten binnen twee minuten brachten Avanti weer op voorsprong. Na een raak schot van Bert Verspuij werd de ruststand 9-11 .

In de tweede helft bleef de Mostert-formatie achter de feiten aanlopen. Schutters Menno Kop en Bert Verspuij hadden hun dag niet. Alleen door Krista Kop, die mooie duels uitvocht met haar tegenstandster Mariska Post, bleef Vriendenschaar nog moed houden om terug te komen. Maar na de 12-13 halverwege de tweede helft scoorde Avanti opnieuw driemaal binnen enkele minuten en gaf het de voorsprong niet meer uit handen. De eindstand van deze teleurstellende wedstrijd kwam met 16-19, waarbij de dames van Avanti met twaalf doelpunten de doorslag gaven.

Door deze nederlaag is Vriendenschaar gezakt naar de vierde plaats en staat in de laatste drie wedstrijden slechts de eer op het spel. Volgende week speelt Vriendenschaar in Kamerik tegen het nog puntloze SDO.