OKK wint 2 punten, maar verliest 2 speelsters

7 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Voor dames 1 van OKK stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen DVO op het programma. In de eerste helft van het seizoen werd hier nog met 3-1 van verloren.

De wedstrijd wilde in de eerste set nog niet echt tot leven komen. OKK acteerde in een te laag tempo, en ook DVO maakte veel fouten. Een goede servicereeks van DVO zorgde er voor dat OKK op een flinke achterstand werd gezet, en zo verloor OKK de eerste set met 25-17.

In de tweede set leek OKK wakker geschud. Spelverdeelster Wilma van Dusseldorp wist de verschillende aanvalsters goed te vinden, en door gevarieerd spel nam OKK de leiding in de set. Met 25-22 gaf OKK de voorsprong niet meer uit handen. Ook in de derde set bleef OKK goed spelen. Aan het eind van de set viel middenaanvalster Marloes Dankers hard op haar knie, waardoor zij het veld moest verlaten. OKK bleef echter geconcentreerd spelen, en met wederom 25-22 werd ook de 3e set gewonnen. In de 4e set was het weer DVO die de leiding nam, en met 21-25, zou wedstrijd beslist moeten worden met een 5e set.

In de beslissende 5e set keek OKK door een aantal fouten snel tegen een achterstand aan van 4-13. Op deze stand landde middenaanvalster Renee Korporaal verkeerd op haar enkel, waardoor zij de tweede speelster was die geblesseerd af moest haken. DVO kwam op setpunt (14-4), maar OKK legde zich nog niet neer bij het verlies. Carin de Kuiper, die vanwege de blessures op midden was gaan spelen, sloeg het eerste setpunt weg. OKK wist het nog een tijdje spannend te houden, maar op 14-10 maakte DVO toch het beslissende punt.

Ondanks het verlies in de wedstrijd werden er dus toch weer 2 belangrijke punten mee naar huis genomen. Echter is te hopen dat beide middenaanvalsters weer snel inzetbaar zijn.