ZVH op zoek naar persoonlijke records

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ZVH kan tevreden zijn over het verloop van de vierde wedstrijd in de ZRO-D competitie. De prestaties in Vlaardingen waren prima.

De ploegen trapten af met een estafette. Vier heren en vier dames kwamen aan de start voor de 4x50m vrije slag. Namens de heren zwommen Kevin Groenendijk, Arjan van Veen, Roy Groenendijk en Glenn van Driel. De damesformatie bestond uit Kira van der Klooster, Cheyenne Vlot, Petra Vis en Jarka Kortleve. Beide teams gingen zo hard dat ze het goud wisten te behalen.

Veel estafettedeelnemers wisten hun prima prestatie voort te zetten in individuele wedstrijden. Zo ook Roy Groenendijk. Ook individueel behaalde hij tweemaal de eerste plaats. Om te beginnen met een echt sprintnummer, de 50m vrije slag. Deze afstand legde hij af in 32.03, een persoonlijk record. De 100m rugslag zwom hij in 1.19.72, ook een PR en zijn derde podiumplaats. Jongere broer Kevin ging ook als een speer, op de 50m vlinderslag werd hij net geen derde maar zwom hij wel een schitterende tijd van 49.68. Jarka Kortleve behaalde eveneens drie podiumplaatsen. Naast de estafette zwom zij ook op de 50m vrije slag naar het goud in een mooie tijd: 32.36. Haar tweede afstand was de 100m rugslag, hierop werd zij tweede.

Ploeggenoot Soraya Schmidt had er ook flink de sokken in, zij werd vierde op de 200m vrije slag. Op de 50m schoolslag mocht ze wel plaatsnemen bij de beste drie, zij werd derde. Eveneens derde op de 50m schoolslag werd Jaco Huisman. Zijn prima race met persoonlijk record legde hij af in 38.89. Joren Huisman in de baan naast hem ging ook erg hard, een tijd van 40.14 betekende een vierde plaats. Ook bij de dames was er veel strijd in het water. Marije van Genderen zette haar beste beentje voor en ging uiteraard voor een nieuw persoonlijk record. Haar 50m vrije slag verliep prima. Geplaatst als zesde, geëindigd als derde in 31.34. Ook de 100m schoolslag ging snel, een tijd van 1.31.39 was goed voor de vierde plaats. Ook de zusters Buijk zwommen een puike wedstrijd. Linda was verantwoordelijk voor de medailles, Julia voor de gigantische pr’s. Linda zwom naar het hoogste schavot op de 100m schoolslag, haar eindtijd was 1.21.64. Op een andere 100m afstand, de wisselslag, werd zij tweede. Julia Buijk zwom zaterdag een sensationeel persoonlijk record van liefst 28 seconden. Haar 200m vrije slag legde ze af in 3 minuten en 6.58 seconden.

Als laatste noemen we Petra Vis. Met twee persoonlijke records stoof zij af op twee mooie medailles. De 50meter vrije slag ging in 34.56, wat haar goud opleverde. Het andere sprintnummer, de vlinderslag, zwom zij in 41.19. Dit was een bronzen medaille waard. De wedstrijd vond haar afsluiting met een damesestafette. Op de 4x50m wisselslag gingen Marije van Genderen, Linda Buijk, Soraya Schmidt en Laura Donk van start. Een spannende race leverde een tweede plaats op in 2.20.47.

Voor de complete uitslagen en informatie over ZVH: www.zvhardinxveld.nl.

advertentie
advertentie