Opening Eerste Hart Hulp Beatrixziekenhuis

8 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem wordt vrijdag 12 februari de Eerste Hart Hulp officieel geopend. De Eerste Hart Hulp is een aparte ruimte waarin alle onderzoeksapparatuur voorhanden is om bij patiënten de oorzaak van pijn op de borst te achterhalen. Belangrijk onderdeel van het onderzoek vormt de fietstest. Na verwijzing door de huisarts wordt deze test op de Eerste Hart Hulp gedaan.

De Eerste Hart Hulp is in 2009 als proef begonnen. ,,De resultaten hiervan waren dusdanig goed, dat we de Eerste Hart Hulp een vaste plaats hebben gegeven binnen de afdeling cardiologie", legt cardioloog Gert-Jan Milhous uit. ,,Zo kunnen we sneller een diagnose stellen én patiënten hoeven minder lang op de afdeling te verblijven. Op deze wijze stellen we onze patiënten sneller gerust als de klachten niet worden veroorzaakt door hartproblemen of kunnen we sneller het vervolgtraject starten", zegt Milhous.

De fietstest kan zeven dagen per week worden afgenomen door verpleegkundigen. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. Inmiddels zijn al enkele honderden patiënten op de Eerste Hart Hulp onderzocht en behandeld.

Tijdens de feestelijke opening van de Eerste Hart Hulp wordt een fietsspel gespeeld, bekend van het televisieprogramma 'Holland Sport'. De fietsers die het tegen elkaar opnemen zijn dr. M. Van Houdenhoven (directeur Rivas Zorggroep), dr. G. Milhous (cardioloog Beatrixziekenhuis), B. Biemans (wethouder van onder meer Volksgezondheid en Sport) en een 'mystery guest'.

advertentie
advertentie