VVD-vrouwen op trainingskamp

9 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het percentage vrouwen in de lokale politiek ligt nog ruim onder het door de overheid vastgelegde streefcijfer van 45 procent. Bij de VVD groeit het percentage vrouwelijke gemeenteraadsleden hard. In aanloop naar de verkiezingen is zelfs een kwart (87) van de lijsttrekkers vrouw, waaronder in de steden Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Arnhem, Groningen en Leeuwarden. In de Brabantse plattelandsgemeente Aalburg staan zelfs vier vrouwen bovenaan de lijst. Zij nodigden de overige vrouwelijk lijsttrekkers uit voor een bijeenkomst met prominenten van de partij. Alle vrouwelijke lijsttrekkers voor de VVD in de Alblasserwaard, Alida de Jong-Ambachtsheer van Hardinxveld-Giessendam, Ineke van der Have-Schieving van Liesveld en Trix van der Torren van Gorinchem, waren hierbij aanwezig.

Onder het motto ‘Verkiezingen winnen is topsport’ werden de aanwezige kandidaten klaargestoomd om succesvol de campagne in te gaan. Grote winnaar van de verkiezingen in Venlo, Mark Verheijen, en prominent lid Erica Terpstra, leidden het politieke trainingskamp van 1 februari.

De relatie topsport en het winnen van verkiezingen bleek evident: blijven vechten tot de laatste minuut, je tegenstanders niet onderschatten maar ook niet ‘overschatten’, en enthousiasme en bevlogenheid voor de publieke zaak tonen.

De bijeenkomst werd mede georganiseerd door het Liberaal vrouwen Netwerk, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de instroom en doorstroom van talentvolle vrouwen binnen de VVD.

advertentie
advertentie