Speciale website voor Boven-Hardinxveld

9 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Enkele burgers hebben een website gebouwd, www.Boven-Hardinxveld.info. Het is de bedoeling dat Boven-Hardinxvelders deze website vullen.

Onder het kopje Algemeen zijn vier onderwerpen geplaatst: historie, bijnamen, bedrijven en verenigingen. ,,Bij historie hopen wij dat de mensen de geschiedenis van Boven-Hardinxveld willen doorgeven. Wij proberen dan chronologisch de historie vast te leggen. Hierdoor blijft voor het nageslacht de historie van Boven-Hardinxveld bewaard. Ditzelfde geldt voor de bijnamen. De mensen van Boven-Hardinxveld werden vroeger alleen aan hun bijnamen herkend. Op de site zijn al twee bijnamen vermeld, maar wij hopen dat de mensen de andere bijnamen willen aanvullen. Voor zover bekend zijn alle bedrijven en verenigingen in Boven-Hardinxveld vermeld. Bedrijven en verenigingen mogen hier gratis een korte omschrijving vermelden en/of een doorlink naar de websites opgeven. Een thuiskapster mag hier dus gratis reclame maken en bijvoorbeeld haar prijzen vermelden", aldus de initiatiefnemers.

Op de website is een activiteitenagenda gemaakt. Het is de bedoeling dat iedereen die iets anders heeft dan haar normale activiteiten dit op deze plek vermeldt. ,,Heeft een kerk bijvoorbeeld een speciale jeugd- of zangdienst, vermeldt dit dan. Speelt een korfbalteam een kampioenswedstrijd, laat het ons weten." Tot slot is er nog Ons Boven-Hardinxveld. Hier kunnen Boven-Hardinxvelders onderwerpen of diensten vragen of aanbieden, verloren voorwerpen en dergelijke opgeven of een discussie (bijvoorbeeld over windmolens) starten.

Voor de activiteitenagenda en Ons Boven-Hardinxveld moet een wachtwoord worden aangevraagd, zodat misbruik kan worden voorkomen.

advertentie
advertentie