Gezondheidszorg in Bijbels perspectief

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Gerard Feller, psychosomatisch fysiotherapeut en pastoraal therapeut in Oudewater, spreekt woensdag 3 maart over de verschillende achtergronden van behandelmethoden in de gezondheidszorg.

Feller is al meer dan twintig jaar hoofdredacteur van het blad Promise, dat staat voor Bijbels denken in de gezondheidszorg. Hij gaat kort in op de ontwikkeling in het denken over gezondheid: vanuit het denken, waarin gezondheid gereduceerd wordt tot een orgaan of gewricht, naar een gezondheidsvisie op processen in de gehele mens. Aan de orde komen ook alternatieve geneeswijzen en Bijbelse toetsstenen om occulte methodes te herkennen. Hierin gaat het voornamelijk om het godsbeeld en mensbeeld áchter de verschillende geneeswijzen. Vooral het Hindoeïstische en Taoïstische denken en hun toepassingen in het benaderen van gezondheid worden besproken. Ook de tekorten en de zegeningen van de moderne reguliere gezondheidszorg komen aan de orde. Tot slot geeft de spreker een aanzet tot een model waarin het Bijbels ‘holistische’ karakter van gezondheid benadrukt wordt. Al meer dan twintig jaar zoekt hij in de praktijk een weg naar een meer Bijbelse behandelmethode. Na de presentatie van ongeveer veertig minuten is er gelegenheid van gedachten te wisselen over dit onderwerp. De toegang is gratis, er wordt wel een collecte gehouden.

Tijd en plaats: aanvang 20:00 uur in het gebouw van de Christengemeente, Breedeway 1 a, Hardinxveld-Giessendam. Contactpersoon: M. Baan, 0184-653411.

advertentie
advertentie