Kinderevangelisatie-actie 'Kom jij ook?'

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Bijbelverhalen, werkjes, liedjes, sketches en spellen. In de voorjaarsvakantie wordt weer de kinderevangelisatie-actie 'Kom jij ook?' gehouden. Deze actie wordt georganiseerd vanuit verschillende kerken in Hardinxveld-Giessendam en is bedoeld voor alle kinderen die naar de basisschool gaan.

Het thema dit jaar is 'Het is een wonder!'. In de activiteiten wordt het thema uitgewerkt. Ook in de aankleding van de zaal, is het thema terug te zien. Maandag 22 februari begint om 9.30 uur in sporthal De Wielewaal, Cornelisweer 2, het programma voor kinderen uit groep één tot en met zes. Deze ochtend wordt onder andere een bijbelverhaal verteld, gezongen en geknutseld. De samenkomst is om 11.45 uur afgelopen. Ook op maandagmiddag zijn de kinderen uit groep één tot en met zes weer van harte welkom in de sporthal. De middag begint om 13.30 uur en is om 15.30 uur afgelopen. De kinderen van groep één tot en met drie maken eerst een muziekinstrument. Daarna vertrekken ze naar de overkant van de Wieling waar ze om 15.00 uur een optreden verzorgen in Pedaja. Niet alleen de bewoners van Pedaja zijn hiervoor uitgenodigd, maar de vaders en moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De kinderen uit groep vier tot en met zes gaan op maandagmiddag op vossenjacht. Maandagavond 22 februari zijn alle kinderen uit groep 7 en 8 welkom in Het Spoor (achter de Gereformeerde kerk, Stationsstraat 20). Na met elkaar nagedacht te hebben over het ontstaan van de aarde en alles wat daarop groeit en bloeit, wordt een spel gespeeld, waarbij het aankomt op slimheid, snelheid en sportiviteit. De avond begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en is om 21.30 uur afgelopen.

Ook op dinsdag 23 februari zijn alle kinderen uit groep één tot en met zes weer van harte welkom in sporthal de Wielewaal. Het ochtendprogramma heeft dezelfde tijden als op maandag en ook dezelfde invulling. ’s Middags komt poppenspeler Jeroen van den Berg met zijn Theater met poppen naar de sporthal. De voorstellingen die Jeroen van den Berg speelt, zijn gebaseerd op gelijkenissen uit de Bijbel. In de sporthal speelt hij de voorstelling 'Oost West'. In een verrassend decor speelt hij samen met grote poppen het verhaal over Boy. Het verhaal speelt zich af in ‘het cowboy-westen’. Op zijn reis tussen cactus en vogelverschrikker ontmoet Boy allerlei figuren. Het verhaal is gebaseerd op de gelijkenis van de verloren zoon. Op dinsdagavond zijn de kinderen uit groep zeven en acht weer van harte welkom in Het Spoor. Stichting Chris en een buitenspel staan dan op het programma. Tenslotte wordt ook op woensdagavond 25 februari een avond georganiseerd voor de kinderen uit groep zeven en acht. Na een bijbelverhaal wordt aan de slag gegaan met crea en verschillende spellen. Ook deze avond vindt plaats in Het Spoor.

Aan het organiseren en uitvoeren van zo een actie zijn verschillende kosten verbonden. Het houden van deze kinderevangelisatie-actie is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van kringloopwinkel De Cirkel en verschillende kerken uit Hardinxveld-Giessendam.

Voor inlichtingen: groep één tot en met zes: Janneke de Bruin (tel. 631848); Marieke Versluis (tel. 622781); groep zeven en acht: Femke Kraaijeveld (tel. 621448); Saskia Terlouw (tel. 411052).

advertentie
advertentie