Voorleeskampioenen slagen in eerste voorronde

12 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Abe Dekkers van basisschool Hendrik van Brederode uit Ameide en Merel van Dijke van basisschool Rehoboth uit Hardinxveld-Giessedam hebben de eerste voorronde van de voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorronde werd onlangs gehouden in de bibliotheek in Gorinchem. Abe en Merel gaan binnenkort de strijd aan met andere voorleeskampioenen. Tijdens deze kwartfinale die in hendrik Ido Ambacht wordt gehouden wordt bepaald welke kampioen uit gaat komen voor de provincie Zuid-Holland tijdens de provinciale finale. Het hoogtepunt van de wedstrijd is natuurlijk de finale in Utrecht. Zover is het nog lang niet voor Abe en Merel, maar door het winnen van de voorronde zijn ze wel weer een stapje dichterbij gekomen.

In totaal deden er elf kinderen mee aan de voorronde in de Gorcumse bibliotheek. De winnende voorleeskampioenen sprongen er uit, omdat zij vooral heel goed en rustig hebben voorgelezen, een goed boek hadden uitgekozen en bovendien het aanwezige publiek van zo’n 90 kinderen en volwassenen echt wisten te boeien met een pakkend fragment. Het was muisstil in de Bibliotheek Gorinchem.

Abe Dekkers had een boek gekozen van Paul Biegel, een gerenommeerd schrijver. Hij las boeiend voor uit 'De vloek van Woestewolf',een spannend avonturenverhaal vol fantasie. Het werd zeer duidelijk en prettig voorgelezen en de Latijnse spreuken uit het roversboek kwamen moeiteloos uit zijn mond volgens de jury.

Merel van Dijke had een indringend boek gekozen van de bekende schrijver Hans Mijnders. In het boek 'Luuk2day.nl' wordt een jongetje ernstig ziek en zijn broer en vrienden helpen hem met een website waarop ze kunnen lezen hoe het met hem gaat. Merel koos een goed fragment en las dit zo mooi voor dat de jury zeer geroerd was.

advertentie
advertentie