Cursus zwangerschapsyoga van Rivas in Gorinchem

12 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Goed nieuws voor aanstaande moeders die alles in het werk willen stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Rivas Gezondheid Service biedt naast de cursus Bewust Bevallen ook de cursus Zwangerschapsyoga in Gorinchem aan”, aldus een woordvoerster van Rivas.

,,Ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen een goede dienst bewijzen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Oefeningen om de ontsluitingsweeën op te vangen, maar ook een goede perstechniek kunnen de bevalling vergemakkelijken. Want: yoga leidt tot ontspanning. En ontspanning verdrijft de pijn. Daarnaast is het prettig om aandacht te besteden aan lichaamshouding en massagetechnieken. Praten over onderwerpen als het verloop van de zwangerschap, de baby in de buik en het verloop van de bevalling versterken het zelfvertrouwen. Zwangerschapsyoga werkt ontspannend en is voor vrouwen een prima manier om zich voor te bereiden op de resterende tijd van de zwangerschap en de bevalling”, verklaart de zegsvrouw.

De cursus wordt vanaf maandag 10 augustus gehouden in het Gasthuis, Banneweg in Gorinchem en omvat tien bijeenkomsten van anderhalf uur en een les yoga na de bevalling. De cursusleiding berust bij een yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschapsyoga. Voor nadere informatie en aanmelding: Rivas Zorglijn: 0900-8440. Deelname aan de cursus kost 180 euro. Daar kunnen belangstellenden ook informatie krijgen over andere cursussen die de Gezondheid Service organiseert.

advertentie
advertentie